Алонсо: Шансовете да остана в МакЛарън са минимални
Алонсо: Шансовете да остана в МакЛарън са минимални / netinfo
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо заявява в специално интервю за вестник „Marca” часове преди Гран при на Китай на пистата в Шанхай, че шансовете му да остане в МакЛарън са повече от минимални.

„Това е най-трудният ми сезон в кариерата, защото сега всички бяха срещу мен, дори и моят екип. Нямам представа защо се получи така, но аз няма да се предам и през следващия сезон ще ме видите два пъти по-мотивиран да докажа на какво съм способен”, сподели испанецът.

„Аз нямам никакви проблеми с Хамилтън, но конкуренцията между двамата е толкова голяма, че по-добре единият от двамата да се състезава за друг отбор. Това най-вероятно ще съм аз, след като се има предвид, че Люис ще е най-вероятният шампион, а и отношенията му с Рон Денис са много по-добри от моите с него”, коментира Фернандо.

„Не знам какво ще правя през следващата година. Знам, че към мен имаше интерес от Рено, но смятам, че много трудно ще се завърне при Флавио Бриаторе. Имам още едно предложение и доколкото знам моят мениджър води преговори, но не искам да кажа нищо повече”, завърши Алонсо.