/ NOVA
Рекордните 80 868 души гласуваха онлайн в четвъртото издание на конкурса
RockSchool е големият победител в петото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България. Той беше обявен на специална Церемония на ПРОМЯНАТА с водещ Надежда Узунова вчера вечерта.

Боян Симеонов и Васил Спасов от RockSchool създават програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми. Тя дава възможност на незрящите деца да се развиват, да бъдат щастливи и уверени в себе си и да станат част от подкрепяща се общност. Програмата ще включва оборудван музикален кабинет с необходимия хардуер и софтуер за нуждите на незрящите деца, работа с обучени специалисти, които ще преподават уроци по пеене, китара, пиано, барабани, саксофон и много други инструменти, както и стипендиантски фонд за тези деца, които нямат финансовата възможност да заплатят за уроците си.

RockSchool
NOVA

RockSchool бяха избрани сред 134 кандидатствали в петото издание на конкурса след осем етапа на селекция. В предпоследния етап – онлайн гласуване, което се проведе между 15 януари и 4 февруари - публиката имаше възможност да подкрепи своя фаворит сред петимата финалисти в конкурса – RockSchool, Carrot, Книговище, За храната, Технократи. Гласуването завърши с рекордните 80 868 гласа и класира на финала RockSchool, За храната и Книговище, които получиха най-много гласове.

Книговище
NOVA

На 13 февруари тримата бяха оценени от възрастно и детско жури, които заедно взеха финалното решение RockSchool да бъде големият победител в ПРОМЯНАТА 2018/2019.

“Вярвам, че това, което обединява хората, които създават социална промяна, са чувствителността и надеждата. Чувствителността да можеш да се поставиш на мястото на друг, да те е грижа за проблемите на другите, за проблемите на обществото. И надеждата – че можеш да промениш нещо, че можеш да успееш, дори когато ти е много трудно да продължиш напред. Именно тези качества носят и петимата финалисти в ПРОМЯНАТА тази година, както и всички останали социални предприемачи, подкрепяни от ПРОМЯНАТА. И аз съм им много благодарен за това, което правят и за това, че носят надежда във времена, които са предизвикателни и трудни.“ – сподели Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Фондация Reach for Change България.

За Храната
NOVA

“Всяка година хората, въвлечени в ПРОМЯНАТА стават повече. За петте издания на инициативата сме подкрепили 70 социални предприемачи, а децата, на които те са помогнали, вече са десетки хиляди. ПРОМЯНАТА заема специално място за всички нас в NOVA – всяка година все повече служители се включват като доброволци или споделят своята професионална бизнес експертиза като ментори на социалните предприемачи. С всяко издание на конкурса все повече хора се включват в онлайн гласуването, общността от експерти от различни сектори, които подкрепят ПРОМЯНАТА и оценяват кандидатите, също расте. Благодарим ви, че заедно създаваме по-добър
и смислен свят за нашите деца.“ – допълни Мира Иванова, водещ на съботно-неделния сутрешен блок по NOVA „Събуди се“, която връчи чека на победителя.
RockSchool ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а За храната и Книговище – по 15 000 лв.

Промяната
NOVA

Освен финансовата подкрепа и петимата финалисти - RockSchool, Carrot, Книговище, За храната и Технократи, стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 90 000 деца и младежи от цялата страна.