Леките, почти незабележими промени в компютъра ви могат да ви подскажат, че нещо не е както трябва. Ако вашата система е подложена на хакерска атака, то тя ще покаже един или повече от следните симптоми:

Уеб камера

Уеб камерата може да е един от най-ясните знаци, че компютърът ви е хакнат. Уеб камерата не трябва да свети, освен ако не я използвате. Ако не я използвате в момента и тя свети или по някакъв друг начин ви индикира, че работи, то това е ясен знак, че някой е хакнал компютъра ви.

Мащабна хакерска атака в цял свят

Прекалено много покани за приятелство

Много хора мислят, че колкото повече приятели имат, толкова е по-добре за тях. Ако във фейсбук изведнъж получите много покани за приятелство, това може да се превърне в проблем.

Това е знак, че някой е хакнал акаунта ви. Трябва веднага да смените паролата си.

Експерт за мащабната кибер атака и съвети как да се предпазим

Хакване на браузера

Случвало ли ви се е да търсите нещо в Google, но компютърът да ви препраща на друга страница или сайт, на които изобщо не сте искали да отидете. Това е ясен знак, че компютърът ви е хакнат. Необходимо е да си инсталирате антивирусна програма.

Фалшива антивирусна програма

Трябва да бъдете много внимателни, когато си избирате антивирусна програма. Тя трябва да е лицензирана, защото има доста фалшиви антивирусни програми. Фалшивата антивирусна програма вместо да провери компютъра ви за вируси, всъщност ще ги инсталира.

САЩ обвиниха служители на руските тайни служби за кибератака срещу Yahoo!

Файлове

Ако имате много файлове на компютъра си и те изчезнат изведнъж или към тях се добавят много нови, то това е ясен знак, че компютърът ви е хакнат.