Проучване показва, че 90 на сто от хората живеят в свой собствен филм "Омагьосан ден", съпътствани всекидневно от усещането за дежавю
Проучване показва, че 90 на сто от хората живеят в свой собствен филм "Омагьосан ден", съпътствани всекидневно от усещането за дежавю / ThinkStock/Getty Images
Почитателите на киното вероятно помнят романтичната комедия, в която героят на Бил Мъри преживява отново и отново един и същи ден.

Простичкото правило 90/10, което ще промени живота ни

Проучване, направено във Великобритания, показва, че 90 на сто от хората живеят в свой собствен филм "Омагьосан ден", съпътствани всекидневно от усещането за дежавю, пише в. "Дейли стар".
Допитването обхванало 1500 души. Две трети от тях признават, че животът им е изключително еднообразен, но са безсилни да го променят.
 
Четиридесет на сто от анкетираните споделят, че напускат домовете си по едно и също време всеки ден и използват един и същи маршрут до службата, където се трудят с едно и също облекло.

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи
 
Над 50 процента от участниците в допитването гледат едни и същи телевизионни предавания през седмицата, а двадесет на сто редовно си взимат една и съща храна за вкъщи.
Един на всеки трима души споделя, че хапва една и съща закуска всеки ден. За липсата на разнообразие в обедното хранене споделя един на всеки петима анкетирани.

Девет обещания, които си даваме, но рядко изпълняваме
 
"Над една трета от британците смятат, че навикът е неизменна част от живота и им помага да се чувстват комфортно. Освен утешителна обаче, рутината може да бъде и извор на скука и демотивация", казва поведенческият психолог Джо Хемингс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА