В района на Бахамите, на дъното на Атлантическия океан, има загадъчно подводно съоръжение от каменни блокове. Това са подводни пирамиди, които все още са обвити в мистерия.

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Вижте загадките, които крият подводните пирамиди на Бахамите:

Пирамидите са открити случайно през 1968 г. от американски пилот. Той летял над Бахамите с личния си самолет и изведнъж забелязал в района на островите Бимини и Андрос странен обект, който изобщо не напомнял по вид околните скали.

Подводните пирамиди са направени от много дебело стъкло или материал, подобен на стъклото. Те са на около век, според изчисленията на учените, но не е ясна технологията, по която са изработени.

Около пирамидите има загадъчни кръгове, които са подредени от огромни камъни. Те няма как да бъдат повдигнати от човек.

Екип от специалисти от Масачузетския университет направили снимки от въздуха и съставили схема на разположението на обектите.

Едни от съоръженията напомняли разрушени здания, други – пирамиди, трети изглеждали като кръгове от камъни.

пирамиди
netinfo

Много от тях смятат, че именно тук трябва да се търси легендарният потънал континент Атлантида.

През 70-те години Рей Браун, който редовно се гмуркал на Бахамите, се натъкнал на странна огледална пирамида под водата. Според описанието му в нея имало огромна кристална сфера, която била държана от две бронзови ръце. Върхът на пирамидата бил с формата на кристал. След това обаче Рей Браун не успял да открие тайнствената пирамида, въпреки че се опитвал да се върне на това място.

пирамиди
netinfo

По-дълбоко изследване на подводните обекти така и не било направено, тъй като на това място се наблюдават силни подводни течения и водовъртежи. Освен това водите гъмжат от бели акули, които представляват опасност за човека.

Вижте още:

Неразгаданите мистерии: Аномалията над южния Атлантик

Неразгаданите мистерии: Корабът „Мария Селесте“

Кои са най-тайнствените загадки на океана?

Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник (ВИДЕО)

Пет недостъпни места в света, обвити в мистерия (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук