/ ThinkStock/Getty Images
Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка през нощта не само подобрява настроението, но и предпазва от стрес и редица заболявания, сред които болести на сърцето и диабет. За подобряване на съня е препоръчително преди лягане да се пие мляко с куркума, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на експерти от британската Национална здравна служба.

22 съвета за по-добър сън (ВИДЕО)

Много специалисти съветват да консумира прясно мляко преди лягане. За по-ефикасното действие с цел подобряване на съня експертите препоръчват към него да се добавя куркума.

Откриха простичък трик срещу безсъние

Богатото на протеини мляко съдържа аминокиселината триптофан. Тя допринася за освобождаване на хормона серотонин, който участва в производството на хормона на съня мелатонин.

Куркумата често е възхвалявана заради многобройните си ползи за здравето. Проучвания показват, че подправката, известна с противовъзпалителните и антиоксидантни свойства, също така намалява тревожността и подпомага качествения сън.

Определиха най-вредната поза за сън

При безпокойство, което пречи на заспиването, експертите препоръчват и чай от пасифлора. Способността на напитката да противодейства на тревожността се дължи на съдържащия се в нея антиоксидант апигенин.

При безпокойство, което пречи на заспиването, експертите препоръчват и чай от пасифлора ThinkStock/Getty Images


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

БТА