/ Gulliver/Getty Images
Въпреки че Шазам не е толкова разпознаваем, колкото Батман или Супермен и въпреки сравнително скромния за супергеройска продукция бюджет, филмът оглави бокс-офиса с постъпления от 53,4 млн. долара през дебютния си уикенд на екран
Филмът "Шазам!" (Shazam!), разказващ историята на тийнейджъра Били Батсън, който се превръща в супергерой, когато произнесе едноименната магична дума, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка.

„Аквамен“ стана най-касовият филм на „Ди Си комикс“
Макар да е сред най-старите супергерои на "Ди Си комикс", Шазам не е толкова разпознаваем, колкото Батман или Супермен. Това не попречи на филма, заснет със сравнително скромен за супергеройска продукция бюджет и получил ласкави отзиви от критиката, да оглави северноамериканския бокс-офис с постъпления от 53,4 милиона долара през дебютния си уикенд на екран, надхвърляйки очакванията да реализира приходи от порядъка на 40 милиона долара.

За две седмици „Капитан Марвел“ натрупа над 760 милиона долара приходи

Второ място в класацията с 25 милиона долара заема друга очаквана продукция - римейкът на "Гробище за домашни любимци" по едноименния роман на Стивън Кинг. На трета позиция е първенецът от миналата седмица "Дъмбо" с 18,2 милиона долара.

„Дъмбо“ грабна българската публика
 

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка заемат хорърът "Един нов кошмар" и супергеройската продукция "Капитан Марвел". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 13,8 милиона долара и 12,7 милиона долара.

Четете също:

Най-сексапилните филмови герои в историята (СНИМКИ)

Зрелищен трейлър на „Отмъстителите: Краят“ (ВИДЕО)

Грацията Радина Филипова е част от грандиозната продукция Дъмбо (ВИДЕО/СНИМКИ)


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА