Бри Ларсън на премиерата на „Капитан Марвел“ в Лондон
Бри Ларсън на премиерата на „Капитан Марвел“ в Лондон / Gulliver/Getty Images
"Капитан Марвел" - първият филм от вселената на Марвел, в който супергероят е жена, за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка.

Впечатляващ дебют: За три дни „Капитан Марвел“ спечели 455 милиона долара
 
Филмът с участието на Бри Ларсън, която през 2016 г. спечели Оскар за най-добра актриса за ролята си в "Стая", събра 69,3 милиона долара приходи през уикенда и вече е донесъл 266,2 милиона долара от прожекции в Северна Америка през последните две седмици.
Според експерта Пол Дергарабедиян от специализираната фирма "Комскор", филмът е събрал 760,2 милиона долара в световния бокс-офис.

Тя е тук – вероятно най-могъщият Отмъстител на „Марвел“ (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
На второ място е анимацията "Паркът на чудесата", продуцирана от компанията "Парамаунт". Лентата, в която персонажи са озвучени от Матю Бордерик, Дженифър Гарнър и Мила Кунис, е събрала 16 милиона долара през първия си уикенд по екраните в Северна Америка.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There’s wonder everywhere you look! Check out the new poster for #WonderPark, in theatres March 15.

A post shared by Wonder Park (@wonderparkmovie) on

На трето място е романтичният филм "На пет стъпки от теб", в който се говори за любовната връзка на засегнатите от муковисцидоза тийнейджъри Стела (Хейли Лу Ричардсън) и Уил (Коул Спраус). Филмът е донесъл 13,1 милиона долара приходи през първия си уикенд по екраните в Северна Америка.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Critics are so in when it comes to #FiveFeetApart. Are you?! 💜 Get tickets now. Link in bio.

A post shared by Five Feet Apart (@fivefeetapartfilm) on

Четвърто място заема анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", продуцирана от "Дриймуъркс" - 9,3 милиона долара. Лентата е събрала 135,6 милиона долара за четири седмици в Северна Америка и 466,5 милиона долара в целия свят, уточнява БТА.
На пето място е "Семейното погребение на Мадеа" на Тайлър Пери - 8 милиона долара през уикенда и 59 милиона долара за три седмици по екраните в САЩ и Канада.

Следват "No Manches Frida 2" с 3,9 милиона долара приходи за първия си икенд на екран, "Captive State" (3,2 милиона долара), "LEGO: Филмът 2" (2,1 милиона долара приходи за уикенда и 101,3 милиона за шест седмици на екран), "Алита: Боен ангел" (1,9 милиона долара приходи за уикенда и 81,8 милиона долара за пет седмици в киносалоните) и носителят на Оскар за най-добър филм "Зелената книга" с 1,3 милиона долара приходи за уикенда и 82,6 милиона за 18 седмици прожекции с САЩ и Канада.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук