Учени поставиха под въпрос идеята хората да работят прави, за да отслабват
Учени поставиха под въпрос идеята хората да работят прави, за да отслабват / ThinkStock/Getty Images
Офис служителите, които работят прави, изгарят едва девет калории на час повече от седящите, съобщи Прес асосиейшън, позовавайки се на британско изследване.

Бюра за правостоящи – новата мания за здравословен начин на живот
 
Учените от университета на Бат казаха, че резултатите от изследването им поставят под въпрос идеята хората да работят прави, за да отслабват.

офис бюро жена
ThinkStock/Getty Images

Девет калории на час са равни на енергията от стръкче целина. Ако човек иска да изгори изпитото сутринта капучино, ще трябва да стои прав 20 часа.

Колкото по-дълго седиш, толкова по-кратко живееш
 
"Много хора вече осъзнават вредата от продължителното седене за здравето и могат да изберат бюра за правостоящи. Те трябва да знаят обаче, че макар и да е полезно човек да стои повече прав, не могат да очакват драстични промени в теглото си“, каза д-р Хавиер Гонсалес от екипа. „Ако искат да отслабнат, трябва да увеличат физическата си активност и да променят начина си на хранене".

Как да компенсираме цял ден седене в офиса?
 
Учените са изследвали метаболитната скорост у 46 здрави мъже и жени. Те трябвало да лежат, да седят или да стоят прави, за да бъдат направени измервания и да бъде преценено колко калории са изгорили.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА