Кадър от Отмъстителите: Война без край
Кадър от Отмъстителите: Война без край / Форум Филм България
Зрелищният трети по ред "Отмъстителите: Война без край", в които от двете страни са обединени всички герои и злодеи, представени в 19-те филма по комикси на "Марвел", излезли до момента, продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. За това време филмът е гледан от 124 649 зрители и е събрал 1 430 386 лева приходи.

„Отмъстителите: Война без край“ натрупа над 1,6 милиарда долара
 
Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)

На втора позиция е българската премиера от миналия уикенд - "Революция Х", създаден по мотиви от популярния тийнейджърски сериал. Историята, в която като актьори се изявяват Гери-Никол и Димитър Бербатов, е гледана от 11 273 зрители и има 97 706 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.
 
Трета позиция е за втората премиера от миналия уикенд - комедията "Зад борда", която е римейк на едноименния филм от 1987 година.

Комедията "Зад борда" е римейк на едноименния филм от 1987 година
Комедията Форум Филм България

За разлика от тогавашната история, сегашната с изхвърления без памет плейбой и отмъщението на унижената от него служителка по почистването, е гледана от 3 630 зрители и има 38 989 лева приходи за първите три дни у нас.

Ева Лонгория и Ана Фарис на премиерата на "Зад борда" в Уестууд, Калифорния (СНИМКИ)
 
На четвърто място е екшън-комедията "Такси 5". Приключенията на парижкия полицай Маро в Марсилия, който трябва да си партнира с най-лошия шофьор Маклуф в преследването на "италианската банда", е гледана вече от 67 205 зрители и има 589 848 лева приходи за петте седмици на екраните у нас.
 
Пето място сред най-гледаните филми е за игрално-анимационния "Зайчето Питър", създаден по едноименната книга на Биатрикс Потър отпреди 120 години. Историята на отношенията между пакостливия Питър и фермера Макгрегър е гледана от 80 334 зрители и има 656 811 лева приходи за почти два месеца по екраните у нас.
 
На шесто място е анимацията "Пчеличката Мая: Игрите на меда". Медената история, в която отборът на Мая се състезава с кралицата на Бъзтрополис за спасяването на кошера ѝ, е гледана от 19 692 зрители и има 178 516 лева приходи за месец на екраните у нас.

Пчеличката Мая
В "Пчеличката Мая: Игрите на меда" отборът на Мая се състезава с кралицата на Бъзтрополис за спасяването на кошера ѝ NOVA

Комедията "Диагноза: Секси!" е на седмо място по зрителски интерес. Разказът за това как може да се отрази удар в главата на пълничка и неуверена жена, която след него става най-красивата и талантливата в очите си, е гледан от 11 549 зрители и има 104 732 лева приходи за трите седмици у нас.
 
На осмо място е екшънът "Rampage: Унищожителите". След петата седмица по екраните историята за конфликта между хора и маймуни, в която Дуейн Джонсън трябва да открие лекарство за премахване на агресията на приматите, е гледана от 41 050 зрители и има 446 690 лева приходи.

Дуейн Джонсън и горилата Джордж плениха българските киномани (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Девето място е за анимацията "Сръчковците: Строго секретно". За десетте дни по екраните случващото се със съществата, които живеят в машините и уредите ни, е гледано от 5 032 зрители и има 40 284 лева приходи.
 
На десето място е трилърът "Истина или предизвикателство". След месец историята на пътуването на американски младежи в Мексико, в която влизат в опасна игра на живот и смърт, отчита 18 122 зрители и 158 526 лева приходи.

"Истина или предизвикателство" разказва историята на американски младежи, които влизат в опасна игра на живот и смърт
Форум Филм България

Извън първите 10 е третата премиера от миналия уикенд - филмът на Фатих Акин "Без милост". Европейската криминална драма с Даян Крюгер е гледана от 150 зрители и има 1100 лева приходи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА