Карл Лагерфелд, наричан „божеството в модата“, почина през февруари 2019 г.
Карл Лагерфелд, наричан „божеството в модата“, почина през февруари 2019 г. / Gulliver/Getty Images
Създателката на страницата в Инстаграм на Шупет - любимата котка на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд, се опасява, че "Шанел" иска да получи контрол върху изявите на писаната в социалните мрежи, съобщи Контактмюзик.

Ще наследи ли котката Шупет част от богатството на Карл Лагерфелд?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Touché... 😸🐾 #choupettelagerfeld #karllagerfeld

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupetteofficiel) on


Ашли Чудин създаде акаунта Choupette's Diary ("Дневник на Шупет") в Инстаграм през 2012 г. и страницата със снимки с харесвания от дизайнера и приятелите му набра 250 000 последователи. Това естествено доведе до сътрудничество на Шупет с марки като "Шу Уемура" и "Мелиса Шус".
 
В Инстаграм обаче се появи нов акаунт - @choupetteofficiel. Ашли Чудин подозира, че зад него стои новата собственичка на котката Франсоаз, която се грижи за нея от години. Миналата седмица от него оставиха коментар в дневника, че са единственият официален сайт. Малко след това се появи знак за авторско право на снимките в новия акаунт. Това означава, че никой друг, включително и Ашли Чудин, няма право да ги използва.

Котката на Карл Лагерфелд има две прислужници
 
Специалисти коментират, че единственият изход за Ашли, която е подала заявление за регистрация на търговска марка, е да си вземе котка от същата порода, да я нарече Шупет и да публикува собствени снимки на блога си.

И още:

2013: Лагерфелд иска да се ожени за котката си

Вижте най-известните породи котки

Как живее котаракът Лари на Даунинг стрийт 10 (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА