Лагерфелд иска да се ожени за котката си
Лагерфелд иска да се ожени за котката си / снимка: Gulliver/Getty Images

Ексцентричният моден дизайнер Карл Лагерфелд е толкова лудо влюбен в котката Шупет, че плаща на две домашни помощници да се грижат за нея в дома му в Париж. Дизайнерът на Шанел купил iPad за 22-месечната бяла сиамска котка, създал й акаунт в Туитър и й позволява да вечеря на масата му.

79-годишният Лагерфелд сподели в интервю за американската телевизия Си Ен Ен разочарованието си, че досега не е имало "сватба между хора и животни". "Никога не съм си представял, че ще се влюбя така в една котка", допълни той.

Шупет вече има над 1200 харесвания на страницата й във Фейсбук, съдържаща нейни снимки, включително как яде торта от кралски скариди за първия си рожден ден миналата година. БГНЕС допълва, че две домашни помощници решат Шупет два пъти на ден и редовно й правят маникюр. Освен това те записват какво прави котката през деня, така че Лагерфелд да може да разбере, когато се прибере у дома.

Дните на котката обаче не са изпълнени само с удоволствия, тъй като тя участва и в редица фотосесии за Шанел, както и във видео за модната верига Нет-а-Порте. Дизайнерът осиновил котката, след като се грижил за нея две седмици и отказал да я върне на тогавашните й собственици.