/ БГНЕС
Британският премиeр Борис Джонсън възнамерява да вземе куче на "Даунинг стрийт 10", което да прави компания на котарака Лари, местната четиринога знаменитост, предава Ройтерс.

Сам ли ще живее Борис Джонсън на „Даунинг стрийт“? (СНИМКИ)

Джонсън пое поста по-рано тази седмица, като прекрачи за пръв път през черната входна врата на "Даунинг стрийт" и се зарече да вдъхне нов, по решителен стил в управлението на страната.

БГНЕС, архив

По време на срещата в петък със сътрудниците си в офиса той ги попита дали биха желали да им доведе куче. Те с ентусиазъм му отговорили утвърдително..

"Даунинг стрийт 10", работният офис и резиденция на премиера в продължение на 300 години, е и домът на котарака Лари, известен с прозвището Главен ловец на мишки в офиса на правителството.

Котаракът Лари отне вниманието на медиите от Тръмп (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пристигнал през 2011 година, Лари изпрати по живо по здраво двама британски премиери - Дейвид Камерън и Тереза Мей. Той е една от знаменитостите на "Даунинг стрийт" със свой акаунт в Туитър, в който се публикуват хиляди негови снимки, документиращи до най-малки подробности приключенията му.

Gulliver/Getty Images

Засега още не е взето твърдо решение за подслоняване на куче в резиденцията, но това може да стане в по-дългосрочна перспектива. Вестта за нов домашен любимец в офиса явно не е трогнала Лари, твърдят свидетели. Цяла сутрин той мързеливо се излежавал на един от прозорците на резиденцията.
БТА