/ Gulliver/Getty Images
Когато приятелката на Борис Джонсън Кари Симъндс се присъедини към антуража му по време на първата му реч като британски премиер на „Даунинг стрийт 10“, събралите се журналисти и фотографи буквално „пощуряха“, съобщава Си Ен Ен.

Gulliver/Getty Images

До момента 31-годишната жена се справяше успешно с избягването на публичното внимание - рядко забелязвана по време на предизборни кампании и дори не се появи на исторически снимки като срещата с кралица Елизабет Втора.

Млада красавица топли сърцето на Борис Джонсън (СНИМКИ)

Да пазиш поведение като приятелката на Борис Джонсън през последните 18 месеца обаче е съвсем различна роля от доста по-сложната и трудна задача да си партньор на британския премиер.

Gulliver/Getty Images

В момента на Острова възникват няколко важни въпроса. Къде ще живее Кари (ще се премести ли в премиерската резиденция), каква ще е нейната роля в дипломатическите отношения (ще придружава ли премиера по време на чуждестранни визити) –британските медии продължават със спекулациите за тази безпрецедентна връзка. Никога в историята си Обединеното кралство не е имало премиер, който по време на мандата си да е живял с партньор, с който не е имал сключен брак. От „Даунинг стрийт 10“ заявиха, че нямат информация дали Симъндс ще се премести да живее в известната резиденция.

Gulliver/Getty Images


Той е новият премиер на Великобритания, ще бъде интересно (СНИМКИ)

Това са все още „неизследвани води“ за британския протокол, а ролята на Симъндс се свежда основно до „лични предпочитания“. За разлика от първите дами на САЩ, партньорите на британските премиери нямат „строго определена роля“.

Gulliver/Getty Images

По време на първата реч на Борис Джонсън като премиер фотографите обърнаха апаратите си и към Лари, официалният ловец на мишки на „Даунинг стрийт“ 10.

Gulliver/Getty Images

Журналистите отбелязаха, че котаракът не изглежда обезпокоен, че резиденцията ще има нов обитател, информира Ройтерс. 12-годишната котка - нехаеща за стълпотворението пред дома й, се появи на прага и спокойно се протегна.

Gulliver/Getty Images

Животното е добре познато с лудориите си в Уестминстър. То пристигна в премиерската резиденция още по времето на Дейвид Камерън и остана като Главен ловец на мишки.

Котаракът Лари се превърна в хит, след като се промъкна в ефир (ВИДЕО)

Преди две години обаче Лари беше „изловен“ от репортерска камера да пуска на свобода една от хванатите от него мишки. Тогава котаракът беше обвинен в немарливост на работното си място и дори мързел.
 
БГНЕС