Софиянци слушат на живо Доминго от Валенсия
Софиянци слушат на живо Доминго от Валенсия / снимкa: БГНЕС

Ако сте почитатели на класическата музика и по-специално на музиката на Рихард Вагнер следващото предложение е за вас. На 24 юни /сряда/ на голям екран пред Националния дворец на културата, на живо от Валенсия, ще се излъчва операта "Валкирия" на Вагнер. Постановката ще се играе в Двореца на изкуствата "Кралица София", но ще се предава на живо на много места в Европа и София е едно от тях.

Големият екран е монтиран на северозападната част на сградата на НДК, откъм пилоните. Досега той е бил използван за излъчване на футболни мачове. Екранът е с големина 20 квадратни метра, което гарантира добра видимост от много места около сградата на двореца. Софиянци и гости на столицата ще могат да наблюдават операта абсолютно безплатно. За целта в пространството около пилоните ще бъдат подредени столове. Около 300-400 души се очаква да се съберат на събитието.

В постановката на операта "Валкирия" ще участва световноизвестният тенор Пласидо Доминго, в ролята на Зигмунд, а диригент на спектакъла ще е Зубин Мета. "Валкирия" е една от дългите опери на Вагнер. Продължителността й е около 5 часа, а излъчването й от Валенсия пред НДК ще започне в 20:00 ч.