Смях и шеги на вечерята с журналисти в Белия дом, организирана от Обама
Смях и шеги на вечерята с журналисти в Белия дом, организирана от Обама / снимки: БГНЕС

На традиционната вечеря, дадена от Белия дом на политическите журналисти във Вашингтон, президентът Барак Обама, явно в добро настроение, пусна доста шеги по редица политически теми, информира АФП.

"През 2008 моят лозунг бе Yes! We Can! През 2013 пък бе Ctrl+Alt+Sup !", заяви президентът, имайки предвид множеството компютърни проблеми, белязали въвеждането на новата здравноосигурителна система - главната реформа на неговото президентство.

Пред присъстващите - не само журналистите, акредитирани в Белия дом, но и знаменитости, политици и медийни босове, той не пропусна да иронизира някои телевизионни канали за начина, по който отразяват дейността на президентството.

Смях и шеги на вечерята с журналисти в Белия дом организирана от Обама
netinfo

"Току-що се завърнах от Малайзия, каза Обама с невинно изражение. Невероятно е какво разстояние трябва да пропътува човек, че Си Ен Ен най-сетне да заговори за него", каза той.

24-часовият информационен канал отрази толкова нашироко историята с изчезналия малайзийски самолет и издирването на останките му, че известно време всички останали новини отидоха на заден план, предава БГНЕС.

"Впрочем мисля, че тази вечер те (журналистите от Си Ен Ен) продължават да издирват тяхната част на вечерята", отбеляза, смеейки се президентът.

Обама се позаяде и с телевизия Фокс, като я обвини, че е "тайна дясна организация".

"Нека погледнем нещата в очите. Фокс, ще ви липсвам, когато вече няма да бъдат тук. Много трудно ще убедите американците, че Хилари (Клинтън) е ордена в Кения", каза той. Идеята, че Обама е роден в Кения, периодично се подема от най-радикалните му противници. Бившият държавен секретар Хилари Клинтън е смятана за един от възможните кандидати на демократите за президентския пост през 2016 г., макар засега тя да не е обявила намеренията си.

Смях и шеги на вечерята с журналисти в Белия дом организирана от Обама
netinfo