Ще успее ли Софи - първият ни поп-фолк изпълнител на Евровизия
Ще успее ли Софи - първият ни поп-фолк изпълнител на Евровизия / netinfo
Ще успее ли Софи - първият ни поп-фолк изпълнител на "Евровизия"
53772
Ще успее ли Софи - първият ни поп-фолк изпълнител на "Евровизия"
  • Ще успее ли Софи - първият ни поп-фолк изпълнител на "Евровизия"

 

Софи Маринова ще представи тази вечер страната ни на втория полуфинал на международния конкурс "Евровизия", който се провежда в Баку. Тя е първият поп-фолк изпълнител, който България изпраща в състезанието. На сцената на Кристалната зала в столицата на Азербайджан Софи ще излезе под номер 8. За да се класира за финала на "Евровизия" хитът й "Love unlimited" ще влезе в битка с песни от още 17 държави. Десет от тях ще продължат напред в конкурса. Кои да са те ще се реши чрез зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти.

За да изпее пред милиони зрители "Обичам те" на 12 езика Софи Маринова ще излезе на сцената сама. Оригинална мултимедия зад нея, вятър и пироефекти ще са единствените й помощници в представянето. Тоалетът на Софи, къса тясна рокля, е изработен от бяла кожа.

Ето какво разказа певицата пред "Дарик" часове преди полуфинала на "Евровизия" с наше участие: "Облеклото ми е като на прабългарите, както сме били едно време. Кожена рокля, която е по тялото, с голям колан - цвят старо злато, кожени ботуши, обици, гривни. Косата ми е на опашка - много висока и много красива. На репетицията успях да се видя на монитора и просто стои уникално, много е красиво. По време на изпълнението ще има дим, вятър и фойерверки. Даже в един момент като пускаха фойерверките и аз викам си викам: Леле, Нова година дойде".

За вълнението преди участието си в международния конкурс Софи сподели: "Аз в момента съм притеснена, като всеки изпълнител преди да се качи на сцена. Имам ги тези пеперудки в корема си. Но надявам се като изляза на сцената всичко да е добре. Винаги преди да изляза на сцената си казвам: Господи, бъди с мен и направи така, че да се представя в най-добрата си светлина".

 

Ще успее ли Софи  първият ни попфолк изпълнител на "Евровизия"
netinfo

 

В борбата за класиране за финала на "Евровизия" Софи Маринова ще влезе с изпълнители от Сърбия, Македония, Словения, Хърватия, Турция, Босна и Херцеговина. Тази вечер в състезанието ще участват още музиканти от Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Швеция, Грузия, Естония, Словакия, Норвегия и Литва. Само живеещите в някоя от тези страни биха могли да подкрепят нашата песен чрез телефонно обаждане или изпращане на sms. От България, по регламент, не може да се гласува за изпълнението на Софи Маринова. Началото на зрителския вот ще бъде дадено след представянето на последния 18-ти участник. Линиите ще останат отворени 15 минути.

28-годишната Лорийн от Швеция е сред най-сериозните ни конкуренти на полуфинала. Песента й "Euphoria" е сочена дори за възможен победител в "Евровизия". Прогнозата е на едни от най-престижните букмейкърски къщи в света. Пак според тях с големи шансове за класиране до заключителния етап на състезанието са представителите на Сърбия, Норвегия, Турция, Естония, Украйна, Босна и Херцеговина, Словения. Шансовете на България са минимални.

Големият финал на "Евровизия" е в събота. Тогава, освен достигналите до него след полуфиналите 20 песни, ще бъдат представени за първи път още шест - тези на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания и Азербайджан (страната-победител в състезанието от миналата година).