Феновете на "Семейство Симпсън" твърдят, че шоуто е предсказало речта на еко активистката Грета Тунберг за изменението на климата в ООН. Каналът "Social Virals" във vbox7 разказва:

След пламенната реч на шестнайсетгодишната тийнейджърка, социалните мрежи се разделиха на две и някои подкрепят идеите ѝ, а други започнаха масово да ѝ се присмиват. Меметата с лицето на Грета в момента са хит във Facebook и Twitter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy first day of spring! Hope you're not under 10 feet of snow! #TheSimpsons #FirstDayOfSpring #LisaSimpson

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons) on


Подобна съдба има и Лиса Симпсън, която не веднъж организира кампании за еко и социални проблеми в трийсетгодишната история на анимацията. По време на епизод от 2009-та, наречен "Добрите, тъжните и упоените", дъщерята на Хоумър Симпсън казва на съучениците си, че Спрингфилд няма да съществува през 2050-та поради климатичните промени.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#thesimpsons

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons) on


"С глобалното затопляне, освобождаващо въглероден диоксид в атмосферата ни, претоплените ни океани ще покачат нивата си и ще удавят плодородните низини, оставяйки онова, което е останало от човечеството да се пече в пустини, които наверемето са изхранвали света", казва разстроената Лиса.
 
Коментаторите на социалните медии изтъкнаха, че речта е зловещо позната и прилича на посланието, което Тунберг произнесе десетилетие по-късно. "Хората страдат. Хората умират. Цялата екосистема се срива", каза тя на срещата на върха за климатичните промени в понеделник. "Ние сме в началото на масово изчезване и всичко, за което можете да говорите, са парите и приказките за вечен икономически растеж. Как се осмелявате!"
 
Това не е първият път, когато фенове на шоуто твърдят, че то предсказва бъдещето. В епизод от 2000г. Лиса се появява като президент и казва на съветниците си: "Както знаете, наследихме доста голяма бюджетна криза от президента Тръмп!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For international women's day...if only it weren't a cartoon. #InternationalWomensDay #TheSimpsons #LisaSimpson

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons) on


Освен това случайно или не "Семейство Симпсън" предсказват епидемията от Ебола и легализацията на марихуаната в Канада.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy milk day! Have a cow, man! #TheSimpsons #Simpsons #LisaSimpson #NationalMilkDay #Milk

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons) on


И още:

Грета Тунберг получава Алтернативна Нобелова награда


„Семейство Симпсън” предупреди Америка за Тръмп преди 16 години

Грета Тунберг: Как смеете!? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук