Видеоклип, на който президентът на САЩ Доналд Тръмп игнорира екоактивистката Грета Тунберг в коридорите на централата на ООН в Ню Йорк, набира все по-голяма популярност в интернет, предаде ДПА.

12-годишно момиче воюва срещу замърсяването с пластмаса (СНИМКИ/ВИДЕО)

На краткия запис, който стана хит във виртуалното пространство, Тръмп не обръща никакво внимание на 16-годишната шведска тийнейджърка, която стои зад него.

Клипът, който изглежда е бил направен от агенция Ройтерс, бе показан от редица телевизии и се разпространява в социалните мрежи, на фона на срещата на върха на ООН за климата.
По-рано Грета Тунберг произнесе емоционална реч на форума, като обвини световните лидери, че бездействат срещу климатичните промени и провалят бъдещето на младежите.
Тръмп, който не бе предвидено да участва в срещата, изненадващо се появи за няколко минути, преди да бъде домакин на друго събитие в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН, посветено на религиозната свобода.

„Амнести Интернешънъл“ удостои Грета Тунберг с наградата „Посланик на съвестта“

Президентът на САЩ, който изтегли страната си от Парижкото споразумение за ограничаване на повишаването на средната температура на Земята, често изразява скептицизъм по отношение на научните доводи за климатичните промени. Той дори веднъж нарече глобалното затопляне "китайска измама".
БТА