Луксът си има цена. Това се отнася и за луксозните хотели, които предлагат множество екстри и глезотии на клиентите си. Ето кои са 7 най-луксозни хотела в света:

1. The Emirates Palace (Абу Даби, Обединени арабски емирства)

Този хотел е на стойност 3 милиарда долара. Той има 394 стаи, 40 помещения за конференции и бизнес срещи, бял пясъчен плаж, мрамор от 13 различни държави, 1000 кристални полилеи.

хотел Абу Даби
ThinkStock/Getty Images

2. The Mardan Palace Hotel (Анталия, Турция)

Този невероятен хотел е на стойност 1.65 милиарда долара. Хотел Mardan Palace разполага с най-големия плувен басейн в Средиземноморието (за 1000 гости) и е известен като един от най-елитните луксозни хотели в Европа.

Той има и десет места за хранене, 17 бара, пищен спа център и аквариум, пълен с екзотична риба. 9 000 тона бял пясък са били излети от Египет само за плажа. Включва се и 24-часова персонална услуга за иконом.

Колко ще струва нощувката в първия космически хотел?

3. The Burj Al Arab Hotel (Дубай, Обединени арабски емирства)

Построен, за да прилича на плаващо платно, зашеметяващата архитектура на хотел Burj Al Arab в Дубай го прави един от най-фотографираните в света. Всеки апартамент се простира на два етажа и разполага с вдъхновяваща гледка към морето. Освен това хотелът има и площадка за кацане на хеликоптери, подводен ресторант, най-високият тенис корт в света, както и възможността за използване на Ролс Ройс управляван от личен шофьор.

Burj Al Arab
ThinkStock/Getty Images

4. The Plaza (Ню Йорк, САЩ)

Този хотел е на повече от сто години, официално се смята за една от историческите характеристики на града. Всеки апартамент има три спални и три бани, библиотека, пиано, фитнес зала, кухня и иконом.

Плаза Ню Йорк
ThinkStock/Getty Images

5. The Westin Excelsior (Рим, Италия)

В този хотел се намира най-големият хотелски апартамент в Италия, а гостите могат да се поглезят със спа и джакузи, да поддържат форма в супер модерния фитнес център и да си доставят неповторима наслада с прословутата италианска кухня. Хотелът е един от най-популярните и предпочитани от знаменитостите, които пътуват до Италия.

6. Amangiri (Юта, САЩ)

Уелнес и спа хотел Amangir се намира в пустинята. Цените тук са сред най-високите в света, като за най-ниския клас апартамент плащате 2 000 долара на нощ, докато дом с четири спални и собствен басейн, е около 10 000 долара на нощ. 

Луксозен хотел отваря врати в бивш открит рудник в Шанхай (СНИМКИ/ВИДЕО)

7. Grand Resort Lagonissi (Атина, Гърция)

Разположен на 72 акра частен остров на Атинската ривиера, Grand Resort Lagonissi е колекция от луксозни стаи, апартаменти, бунгала и вили. Royal Villa разполага със собствен иконом и частен вход. Вилата има две големи спални, трапезария с камина и всекидневна, вътрешен басейн и фитнес център. Цената на нощ е 35 000 долара.

Атинска Ривиера
ThinkStock/Getty Images

И още:

Пет необикновени хотела, които ще ви изненадат (ВИДЕО)

Хостел със стаи капсули посреща гости в Загреб (СНИМКИ)

Дубай строи "град на бъдещето" (СНИМКИ)

Топ 10 на най-посещаваните страни в света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Достъпът забранен: 9 места, които никога няма да посетите (СНИМКИ)

10-те най-романтични места в света (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук