Дубай строи град на бъдещето (СНИМКИ)
Дубай строи град на бъдещето (СНИМКИ) / снимка: Thinkstock/Getty Images

Дубайските власти обявиха стартирането на нов голям проект на "град на бъдещето", с цена около 10 милиарда долара. Информацията, публикувана в The National, е цитирана от РИА"Новости".

В Дубай ще строят най-високата кула

Проектът е за около 4 квадратни километра и включва жилищни сгради за 35 000 души и 7200 хотелски стаи. Според компанията Dubai Holding, която е автор на проекта, той "ще постави нови международни стандарти в областта на градското планиране".

Проектът предвижда създаването на модерна инфраструктура, включително комбинирана екологична транспортна система, в която наред с другите средства се планира масово използване на въздушни гондоли.

Дубай се вдъхнови от приказката, ще строи висящ Град на Аладин

Повече от половината от площта на "града на бъдещето" ще бъде заделена за паркове и други обществени места. Според създателите си проектът е само ще подобри качеството на живот, но и "формирането на бъдещите поколения".

19 обществени и частни организации работят по проекта на "града на бъдещето" през последните две години. След тях са световноизвестни архитектурни и консултантски фирми, посочва изданието.

Дубай ще строи най-големия закрит ски курорт в света

В същото време в Дубай се проектира и най-големият "град под купол" в света, чиято цел е да превърне емирството в целогодишен курорт.

Източник: БГНЕС