Създаването на постоянно "селище" на Луната е първи етап от изпращането на хора на Марс, каза представител на ЕКА
Създаването на постоянно "селище" на Луната е първи етап от изпращането на хора на Марс, каза представител на ЕКА / ThinkStock/Getty Images
САЩ възнамеряват отново да отправят астронавти на Луната, с което страната ще утвърди лидeрските си позиции в усвояването на космическото пространство, заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс, цитиран от ТАСС.

Американските пътища към космоса са все повече

Той участва в заседание на Националния космически съвет в Шантили в щата Вирджиния. "Ние ще върнем нашите астронавти на Луната, за да положим основите на бъдещи изследвания на Марс и на далечния космос", заяви американският държавник.

Компанията "Спейс екс" е готова да поднови мисиите си до МКС

По неговите думи пред САЩ стои задачата за осигуряването на постоянно търговско присъствие на пилотирани апарати в околоземна орбита. Според него страната е лидер в изследването на космоса. "Ние никога няма да допуснем Америка да отстъпи от тази позиция", заяви Пенс.

Учени откриха най-ярката галактика във Вселената

Американският космически съвет възстанови своята работа след над 20-годишно прекъсване по настояване на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е призван да даде препоръки за обезпечаването на лидерските позиции на САЩ в усвояването на космическото пространство.
БТА