Путин подари ценен подарък на Чавес - кучето на Сталин
Путин подари ценен подарък на Чавес - кучето на Сталин / снимки: Reuters, архив

Венецуелският президент Уго Чавес получи скъп подарък от своя руски колега Владимир Путин - черен руски териер. Породата е изключително рядка. Тя е специално селектирана по заповед на "бащата на народите" Йосиф Сталин, предава РИА "Новости".

Джавкащият подарък беше връчен на левия латиноамерикански лидер от президента на най-голямата руска петролна компания "Роснефт" Игор Сечин.

"Предадох посланието от руския президент Владимир Владимирович Путин - това е черен руски териер на три месеца", каза той пред журналисти.

Путин подари ценен подарък на Чавес  "кучето на Сталин"
netinfo

Чавес много е харесал кученцето, но все още не е решил как да го кръсти, предава БГНЕС. "Той много го хареса и обеща да съобщи името утре", добави Сечин.

През последните две години Путин на два пъти получи подарък кучета. По време на своето посещение в България (средата на ноември 2010 г.) той получи българската овчарка Йорго (прекръстена по-късно на Бъфи) от премиера Бойко Борисов. Тази година Япония подари куче от изключително рядката порода акита на стопанина на Кремъл, който също така има черна лабрадорка на име Кони.

Вижте какво представлява породата черен руски териер: