Секс скандалът в Холивуд доведe до възникването на движенията #MeToo и Time"s Up.
Секс скандалът в Холивуд доведe до възникването на движенията #MeToo и Time"s Up. / Gulliver/Getty Images
Холивуд осъмна с подсещане за разтърсилия го секс скандал, след като уличен художник покри три билборда с лозунги, обвиняващи развлекателната индустрия в мълчание, предаде Ройтерс.

Срещу сексуалния тормоз: Черни рокли „наводниха“ червения килим на Златен глобус 2018 (СНИМКИ)

"Всички знаем, а все още няма арести", „И Оскарът за най-голям педофил отива при...“ и „Кажете имена на сцената или замълчете по дяволите“, гласят надписите върху билбордовете.
Идеята е на 50-годишен провокативен уличен художник, който се изявява с псевдонима Сабо.

"Всички знаехме, а все още няма арести"

„И Оскарът за най-голям педофил отива при...“

„Кажете имена на сцената или замълчете, по дяволите“
 

LA billboard #DirtyHollywood #Sabo #streetart

A post shared by Keenan King Hair Studio 19 (@keenan_hairstylist) on


Посланията върху билбордовете, намиращи се в близост до мястото, където на 4 март за 90-и път ще бъдат раздадени наградите Оскар, напомнят за тези в един от номинираните филми - "Три билборда извън града".

"Три билборда извън града" е големият победител на наградите Златен глобус
 
Секс скандалът в Холивуд избухна миналата година, след като редица влиятелни представители на развлекателната индустрия бяха обвинени в сексуален тормоз. Разкритията доведоха до възникването на движенията #MeToo (#Аз също) и Time's Up (Времето изтече).

Роуз Макгауън нарече облечените в черно актриси „лицемерки“

"Просто ни дойде до гуша от привърженици на елита, които гледат презрително на обикновените американци", споделя Сабо за агенцията в имейл.

Уличният художник е осъществил идеята си да напомни за мълчанието в Холивуд със средства, събрани в Twitter и в разговори със съмишленици. По-късно през деня билбордовете са били свалени.

Сред предишните "мишени" на провокативния Сабо са сенатор Бърни Сандърс, кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън и актрисата Мерил Стрийп.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА