Катрин Деньов
Катрин Деньов / Guliver/Getty Images, архив
Група жени, сред които актрисата Катрин Деньов, публикуваха свое изявление във Франция, за да се противопоставят на кампанията за разобличаване, лансирана след обвиненията срещу Харви Уайнстийн в сексуален тормоз и насилие, и да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, предаде Франс прес.
 
Роуз Макгауън нарече облечените в черно актриси „лицемерки“

"Насилието е престъпление. Настойчивите и неумели сексуални аванси обаче не са престъпление, нито галантното поведение - мачистка агресия", са написали във в. "Монд" около 100 актриси, писателки, изследователки и журналистки, за да отхвърлят "пуританството", появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу влиятелния холивудски продуцент.

Черни рокли „наводниха“ червения килим на Златен глобус 2018 (СНИМКИ)

Според тях, "макар да е налице осъзнаване на извършваното над жени сексуално насилие, говоренето по този въпрос днес има противоположен ефект - карат ни да изберем правилния тон за разговор, да не споменаваме неща, които дразнят, а онези, които отказват да се съобразят с тези изисквания, са смятани за предателки и съучастнички."
 
Звездите, които игнорираха призива за черни рокли на Златен глобус 2018 (СНИМКИ)

Като жени не се идентифицираме с този феминизъм, който излиза извън рамките на злоупотребата с власт и приема образа на омраза към мъжете и сексуалността, допълват подписалите текста.

И още:

Памела Андерсън шокира с коментар за секс скандала с Харви Уайнстийн

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Времето изтече: Звезди в защита на жените от сексуални посегателства
БТА