Продадоха парче торта от сватбата на Чарлз и Даяна
Продадоха парче торта от сватбата на Чарлз и Даяна / снимка: sxc.hu

30-годишно парче торта, за което се твърди, че е от сватбената торта на принц Чарлз и принцеса Даяна, беше продадено за 380 новозеландски долара (290 американски долара) на онлайн търг в Нова Зеландия.

Жителката на град Кристчърч Катрина Грийнслейд продала парчето, което било в семейството й от 1981 г., на сайта за електронна търговия Trade Me. Купувачът, известен само с малкото си име Пол, победил множество кандидати за заветното парче.

Грийнслейд заявила, че малкото парче торта било собственост на баща й, сержант от Кралските военно-въздушни сили на Нова Зеландия. "Често го изваждахме и му се възхищавахме и историята му беше разказвана много пъти на роднини и приятели", написала Катрина на сайта.

"През последните четири години то седеше в пластмасова кутия в дъното на чекмедже. Глазурата се стопи и парчето пожълтя, поради което реших да го продам, но не заради парите. Исках да споделя историята и се надявам, че търгът ще бъде записан в книга с най-запомнящите се търгове в историята на сайта", споделя Грийнслейд.

Търгът предизвика множество коментари в интернет, като: "Кой би помислил, че тортата ще надживее Даяна?". Имало и предложение парчето да бъде изпратено за предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън.