Принц Чарлз
Принц Чарлз / Gulliver/Getty Images
Британският престолонаследник принц Чарлз обеща да промени своето поведение, когато стане крал, защото неговата роля в обществото ще бъде различна от сегашната, съобщават Ройтерс и ТАСС.

Приключенията на принц Чарлз и Камила в Гана (СНИМКИ)
 
Агенциите цитират думите на принца на Уелс в интервю за телевизионната програма "Принц, син и наследник - Чарлз на 70".

Приключенията на Чарлз и Камила в Гана
Принц Чарлз Gulliver/Getty Images

На въпрос дали в качеството си и на монарх ще продължи да участва в обществени кампании, което понастоящем е доста присъщо за неговата дейност, синът на кралица Елизабет Втора отговори:
 
"Не, това няма да го има. Не съм толкова глупав!". Чарлз изтъкна, че когато се възкачи на британския престол, това ще бъде един съвсем различен ритуал. И той много добре осъзнавал какви ще бъдат последствията от него и как трябва да действа в новата ситуация.

Чарлз и Камила избухнаха в смях на традиционно пеене в Канада (ВИДЕО)

Принц Чарлз обеща да се придържа към рамката на "конституционните параметри" в живота на монарха.

Принц Чарлз
Принц Чарлз Gulliver/Getty Images

По думите на принц Чарлз трябва добре да се осъзнае, че в едно и също време съществува място само за един монарх, а не за двама. "Ти не можеш да си крал, ако си принцът на Уелс или си престолонаследник. Тези две ситуации са съвършено различни!", подчерта принц Чарлз.

Заради обичта си към Даяна британците не могат да простят на Чарлз
 
Изявленията на кралската особа ще прозвучат малко преди неговата 70-годишнина, която ще бъде отбелязана на 14 ноември, припомнят агенциите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА