Членовете на кралското семейство трябва да спазват редица особени правила в ежедневието си. Същото важи и за техните деца. Те също трябва да се придържат към определени правила относно облеклото, образованието, пътуването и т.н.  Те имат много повече ограничения от обикновените деца.  Каналът "Royal News" във vbox7  показва някои от тези правила, които трябва да следват всички кралски деца:

Ограничения при пътуване

Според кралския протокол кралските наследници не трябва да пътуват заедно в един и същи самолет. Известно е че, принц Уилям е втори по ред наследник на трона, синът му принц Джордж е трети, а дъщеря му принцеса Шарлот е четвърта. Правилото служи за защита на кралската линия, ако нещо се случи на самолета. След раждането на принц Джордж през 2013 г., кралицата прави изключение за принц Уилям и Кейт Мидълтън по време на турнето им в Австралия и Нова Зеландия през 2014 г. и семейството продължава да пътува заедно на следващи обиколки. След като Джордж навърши 12 години, няма да има повече изключения и той и Уилям вече няма да могат да споделят полет заедно.

Кралски приключения: Принц Джордж и принцеса Шарлот по света (СНИМКИ)

Код на облеклото

Къси панталони са задължителни за младите момчета в кралското семейство. Традицията диктува, че момчетата от висшата класа не могат да носят дълги панталони, докато не станат на 7-8 години. "Панталоните са за по-големи момчета и мъже, докато къси панталони за млади момчета са един от онези тихи маркери, които имаме в Англия", каза Уилям Хенсън на Harper’s Bazaar. „Макар че времето се променя, чифт панталони на едно младо момче се смята за признак на средната класа. И нито един уважаващ себе си аристократ или кралска особа не би искал да бъде определян като човек от простолюдието. 

Принц Джордж и принцеса Шарлот
Gulliver/Getty Images

Не отварят подаръците си на Коледа

На Коледа кралското семейство се събира на сутрешната служба в Сейнт Мери Магдалина в Сандрингам. Тази традиция датира още от 16-ти век. Поради това няма време за принц Джордж и принцеса Шарлот да отварят подаръците си на Коледа сутрин, така че те следват една немска традиция, като отварят своите подаръци на Бъдни вечер. Привечер родителите сигнализират със звънчета, че децата им могат да дойдат в стаята с коледната елха и да отворят подаръците си.

Как обучават принц Джордж и принцеса Шарлот на кралски маниери? (ВИДЕО)

Играта „Монополи“ е забранена

Никой в ​​кралското семейство няма право да играе на играта „Монополи“. Според принц Андрю това е така, защото тази игра често води до препирни и скандали между играещите и възпитава децата на меркантилност.

11 мъдри правила, по които Уилям и Кейт възпитават децата си

Никакви тиари до брака

В кралското семейство на неомъжените жени е забранено да слагат тиара до брака. Тиарата е символ на годеж, подобно на сватбена лента. Така че не очаквайте да видите принцеса Шарлот с тиара преди сватбата й!

Изключително образование

Всички кралски деца трябва да получат изключително добро образование. В миналото повечето от кралските деца са били обучавани от частни учители в двореца. Принц Чарлз през по-голямата част от детството си е бил обучаван по този начин, докато родителите му не решили да го изпратят в елитно училище-интернат, за да го направят по-отворен към света. Принц Уилям и принц Хари бяха първите, които бяха изпратени в елитни детски градини и след това в частни училища, като Итън. Принц Джордж и принц Шарлот вече са започнали своето образование. Джордж посещава Westacre Montessori School в Норфолк, докато Шарлот ходи в Willcocks Nursery School в Кенсингтън.

Специална охрана

Докато повечето деца са свикнали просто да ходят на училище с родителите си, кралските деца имат екип за сигурност, който също пътува с тях. Кралският екип за защита, който придружава принц Джордж в училище, прекарва месеци в планирането на различни маршрути към училището, които да се сменят редовно. Съществува и по-обширен полицейски план по отношение на всички допълнителни ресурси, които те биха могли да изискват, ако възникнат някакви проблеми със сигурността на децата.

Готови за медиите

Кралските деца се обучават как да се държат пред медиите, още преди да пораснат, за да не се плашат от камерите и репортерите.  Уилям можеше да направи пред репортерите „Уиндзорският поздрав“ с помахване на ръката, когато бе само на 18 месеца. Принц Чарлз от малък се бе научил как да се държи пред камерите, така че когато беше на четири години, той вече беше професионалист. Принц Джордж и принцеса Шарлот са подложени на същото обучение.

Няколко езика

Повечето членове на кралското семейство са многоезични. Кралица Елизабет говори свободно френски, а принц Хари говори арабски. Принц Филип може да говори френски и немски, докато принц Уилям може да говори френски и уелски, но не напълно. Принц Чарлз също може да говори уелски и немски. Принц Джордж и принцеса Шарлот вече могат да говорят испански.

Не членуват в младежки организации

Счита се за изключително важно членовете на кралското семейство да поддържат неутрално отношение към всички политически партии, за да не стават причина за социални конфликти. По тази причина на децата им е забранено да членуват в младежки организации.

И още:

Сладък и игрив: Принц Джордж на 6 (СНИМКИ)


Бъдещите монарси на Европа: Малките сладки принцове и принцеси (СНИМКИ)

Джордж и Шарлот показаха, че са отговорни кралски особи (ВИДЕО/СНИМКИ)

30 случая, в които Джордж и Шарлот разтопиха сърцата ни (СНИМКИ)