Има няколко подправки, които стимулират мозъчната дейност и подобряват паметта. Освен това народните средства ще донесат и допълнителни ползи за нашето здраве. Вижте подправките, които ще подобрят паметта ви:

Розмарин

В билката се съдържа карнозна киселина, която предпазва мозъчната тъкан от болестта на Алцхаймер , както и от инсулт. Освен това ароматната билка и подправка подобрява функционирането на мозъчните клетки и ги предпазва от увреждане.

розмарин
Thinkstock/Getty Images

Риган

Тази подправка успява да неутрализира свободните радикали, а съединенията в ригана подобряват нивото на концентрация и намаляват усещането за тревожност.

Мащерка

Летливите масла, които се съдържат в нея, увеличават нивото на омега -3 мастни киселини и докозахексаенова киселина . От своя страна пък омега-3 мастните киселини подобряват паметта, а
докозахексаенова киселина осигурява нормалната функция на мозъчните клетки.

Мащерката - билка за 100 болки (ВИДЕО)

Босилек

Той намалява мозъчното увреждане, както и хормоните на стреса, подобрява концентрацията и паметта, сочат различни проучвания. Босилекът е билка,която е богата на антиоксиданти и камфор.

босилек
Thinkstock/Getty Images

Карамфил

Действа като стимулант на паметта и има антиоксидантно, обезболяващо и антисептично свойство. Маслото от карамфил облекчава стреса и стимулира мозъчната дейност.

Куркума

Куркуминът, който се съдържа в подправката, намалява плаките в мозъка, които са свързани с болестта но Алцхаймер, и по този начин редуцира риска от болестта. Освен това куркумата предпазва мозъка от увреждане и подобрява паметта.

куркума
Thinkstock/Getty Images

И още:

Босилекът - царското биле

Три от най-ценните храни за мозъка (ВИДЕО)

Диетата на викингите е най-полезна за мозъка

Най-интересните подправки и добавки по света

Осем златни правила за добро здраве на мозъка

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook