Близнаците имат по-специална връзка, която не може да бъде обяснена. Според статистиката само една двойка близнаци на всеки 40 000 се ражда свързана физически, а шансът да оцелеят е минимален. Ето 5 невероятни истории на сиамски близнаци:

Чанг и Енг

Близнаците от Тайланд били свързани чрез гръдната кост. Двамата се оженили за две сестри, като Чанг имал 11 деца, а Енг 10. Двете двойки спели заедно в продължение на години. След време двете сестри купили отделни къщи, а близнаците прекарвали по три дни на седмица във всеки дом. Чанг починал първи, а Енг се подложил на операция за отделянето на Чанг, но не не успял да я издържи.

Мили и Кристин

Мили и Кристин били свързани чрез гръбнака си. Момичетата имали тежка съдба. Те били препродавани за изложби още когато били на 10 месеца. В продължение на 12 години Мили и Кристин били роби, докато Джосеф Смит не ги осиновил. Той им осигурил добро образование, те научили пет езика, танцували и пеели. Двете починали от туберкулоза, но краят на живота на Кристин настъпил 17 часа след Мили.

Успешно разделени сиамски близначки отпразнуваха 18-ия си рожден ден

Рони и Дони

Описват случаят на тези сиамски близнаци като чудо. Те живеят буквално неразделни вече 63 години напук на лекарските прогнози и статистиката, която дава минимален шанс за оцеляване. Когато били малки, не ги допускали до училище, тъй като учителите се смятали, че ще разсейват останалите ученици. Години наред са работили в различни циркове, карнавални и шоу програми, с които са обиколили Америка.

Сиамски близнаци мечтаят да поставят рекорд по дълголетие

Ладан и Лалеа

Случаят на Ладан и Лалеа е един на 2.5. млн., а общо представлява около 2% от всички случаи на сиамски близнаци. Жените били свързани в областта на главата и споделяли част от един и същ мозък. Ладан и Лалеа чакали цял живот да бъдат разделени. Много лекари отказвали да извършат разделянето им, тъй като операцията криела огромен риск. Те загубили живота си на 29-годишна възраст по време на операция.

Аби и Британи

Тези две момичета имали две самостоятелно функциониращи глави, но с едно тяло и едно сърце. Всяка от тях също контролирала различна част от тялото им. Интересното е, че всяка една от тях имала лична шофьорска книжка, без да бъдат разделени. А днес Аби и Британи работят в начално училище.

И още:

Лекар в САЩ е готов да оперира сиамските близнаци от Сливен

Хирурзи разделиха петмесечни сиамски близнаци с общ черен дроб

Британски хирурзи успешно разделиха сиамски близначки със срастване в областта на главата

Момиченце с две глави се роди в Бангладеш (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук