Пророчествата за края на света напоследък са една от най-модерните теми. Възможно ли е да съществуват места на Земята, които ще ни предпазят от Апокалипсиса?

Последиците от глобалното затопляне в снимки

Вижте 5 места, на които може да оцелеете след края на света:

1. Катакомбите на Париж

Струва ли си да оцелявате, ако ще трябва да го направите в тази гнусна бърлога? Този подземен град е приютил останките на 6 милиона души, а тунелите и залите му са с дължина 280 километра. Подобни катакомби има и в Рим и Палермо.

Разкриха кои организми са способни да преживеят апокалипсис

2. Боливийското плато

Ако цивилизацията загине от катастрофални климатични изменения, топене на ледовете и повишаване на нивото на световния океан, трябва да потърсите място, защитено от наводнения. Хималаите също стават, макар че е малко студено там. По-добър вариант би било боливийското плато, най-високото плато след Тибет. То се простира на 3,750 метра височина, а храната сама ще долита при вас под формата на фламинго.

Милиардери се готвят за края на света

3. Шахтата Келведон

По време на Студената война, шахтата Келведон в Есекс, построена под незабележимо бунгало е трябвало да предпази хората от ядрен армагедон. Забавна табела на бунгалото гласи: “Секретен ядрен бункер”. Подземният бункер се намира на цели 38 метра под земята и има място за 600 души зад бронирани врати.

апокалипсис
ThinkStock/Getty Images

4. Пещерата Крубера, Грузия

С дълбочина от 2 191 метра, Крубера, позната още като Вороня – е най-дълбоката пещера в света. Тя бе открита през 1960 г. и е единствената позната пещера с дълбочина над 2000 метра. Какво може да ви навреди на такава дълбочина?

Стивън Хокинг: За да оцелее, човечеството трябва да намери убежище извън Земята!

5. Африка

Ако се стигне до Апокалилсис от цунами, земетресения или разпукване на земната кора, няма по-сигурен континент от Африка. Там има най-малко земни разломи и почти няма вулкани. Ще трябва да се качите на малко по-голяма височина, така че изберете Лесото или Етиопските планини. Успех!

И още:

Какво ще се случи с планетата Земя, ако хората изчезнат? (ВИДЕО)

Най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО/СНИМКИ)

Две минути до края на света

Как да оцелеем след края на света

Земята попадна в категорията "токсична планета"

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук