Наградният сезон е стресово преживяване дори за най-опитните актьори и актриси
Наградният сезон е стресово преживяване дори за най-опитните актьори и актриси / Gulliver/Getty Images
Дженифър Лопес, Бри Ларсън и Крис Еванс ще са сред звездите на сцената на наградите Оскар
Куп холивудски звезди ще се качат на сцената на церемонията по връчването на най-престижните награди в света на киното. В списъка, публикуван на сайта на Академията за кинематографично изкуство и наука, присъстват Крис Еванс, Дженифър Лопес, Акуафина, Даниел Крейг, Тина Фей, Упи Голдбърг, Бри Ларсън, Ейми Поулър, Мая Рудолф, Амандла Стенбърг, Шарлийз Терон, Теса Томпсън, Констанс У.

Най-добрите в киното в битка за най-престижните награди: Номинациите за Оскар 2019
 
Междувременно ръководителката на „ABC EntertainmentКери Бърк съобщи, че церемонията по връчването на наградите Оскар за пръв път от 30 години насам, ще премине без участието на главен водещ.
"Това е най-добрият начин времетраенето на церемонията да бъде сведено до три часа", заяви Кери Бърк. Така ще бъде спазено миналогодишното обещание на американската киноакадемия спектакълът по награждаването да не бъде прекалено дълъг.

Изненади, куриози и пренебрегнати звезди на номинациите за Оскар 2019
 
Въпросът кой да води церемонията възникна с цялата си острота, след като в началото на декември миналата година комедийният актьор Кевин Харт се отказа от амплоато, припомня БТА. Той бе обвинен в хомофобия за стари свои туитове и реши да се откаже от поверената му роля на водещ.

Кевин Харт обидил сексуалните малцинства, няма да води Оскарите
 
Последния път, когато наградите Оскар бяха връчвани без участието на водещ, беше през 1989 година, когато вместо встъпителния монолог беше показан 11-минутен музикален филмов сюжет.
 
През 1958 година е имало цели четирима водещи, а през 1987 - трима. Тазгодишната церемония ще се проведе на 24 февруари в Лос Анджелис.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук