Игрите в миналото бяха доста по-прости. Купувате си конзола, а после  играете и се забавлявате. В канала one minute tech ще ви покажем някои от най-добре изглеждащите конзоли за игри от миналото.

SEGA MARK III (1985)

Sega Mark III никога не е бил пускан на западния пазар, което обяснява защо никога не сте го виждали. Устройството дори не прилича на конзола за видеоигри. Прилича на това, което научно-фантастично аниме от 80-те години смяташе че конзолата за видеоигри ще изглежда в далечното бъдеще. Конзола, която дори не възпроизвежда дискове, просто изстрелва холограми във въздуха.

5 ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните (ВИДЕО)

ZX SPECTRUM (1982)

Да, това е технически компютър. Измислен е от сър Клайв Синклер чийто усещане,за бъдещето го е накарало да изобрети всякакви странни и невероятни машини. Клавиатурата е страхотна, както и интелигентната компактна форма, но това е цветовата палитра, която наистина я прави за уникална; дъгата нарисувана в дясната страна навява усещане за обложка на албум на Daft Punk и стари VHS касети.

игри
ThinkStock/Getty Images

COMMODORE SX-64 (1984)

Нормалният Commodore 64 изглежда прекрасно. Но SX-64 го бие по точки, защото е първата в света преносима цветна компютърна система с уникален дизайн. Ако някой ви изпрати това изображение и не ви каже какво представлява, ще ви бъде простено да мислите, че това е някаква система от времето на студената война за насочване на ядрени ракети.

Топ 4 на най-актуалните технологични джаджи (ВИДЕО)

PANASONIC 3D0 (1993)

Конзолата може да е била пълен провал, но като дизайн не отстъпва по нищо на модерните устройства. Със "стълбовете" си прилича на пантеон, древен храм на несъществуващ Бог, огромна маса от пластмаса, издигната в чест на негово величество геймърът.

игри
ThinkStock/Getty Images

ATARI 2600 (1977)

2600 обобщава десетилетието, което е проектирано и произведено по-добре от всяка друга конзола тук. Дървените прегради, дървената облицовка, дървената ламперии. Цяло чудо е че е вървяла в комплект със златен пепелник, висящ отстрани.

И още:

Джаджите, които ще променят бъдещето на човека (ВИДЕО)

Любимите игри от нашето детство (СНИМКИ)

Когато нямаше компютри, децата играеха на „Дама”, „Чилик” и „Дай бабо огънче”

Джаджа позволява да ваем тяло зад бюрото в офиса

Учени доказаха, че електронните устройства карат децата да затъпяват

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук