/ ThinkStock/Getty Images
Всеки собственик на куче има случаи в своята практика, при които домашният му любимец без видима причина лае по друг човек. Обяснението, според британски медии, е, че тази реакция на четириногите е резултат от това, че те могат да надушат лошите хора.

Три миризми, които хората могат да подушат по-добре от кучетата

Хората рядко се замислят за разликите между тях и кучетата. Докато хората имат само около шест милиона рецептори за аромати, нашите четирикраки домашни любимци имат около 300 милиона. Така че част от сетивата им за миризма са 40 пъти по-силни от тези на хората.

куче лае
ThinkStock/Getty Images

Кучетата не изпълняват безполезни заповеди... за разлика от децата

Доказано е, че кучетата могат да почувстват тънки промени в химичния баланс на човешкото тяло през носа си. По същия начин те могат да предупреждават за развитието на рака, промените в кръвната захар и да усещат промени в настроението.

Кучетата разпознават лица

По този начин най-добрият приятел на човека също познава лошите индивиди сред добрите. Когато сме в определено емоционално състояние - щастие, гняв и тъга - кучето подушва химикалите, до чието отделяне води дейността на нашите мозъци, и разпознават особеностите, които са невидими за човешкото око.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС