Кралица Елизабет II на снимачната площадка на Game of Thrones
Кралица Елизабет II на снимачната площадка на Game of Thrones / Guliver/Getty Images

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора и нейният съпруг, принц Филип ще посетят снимачната площадка на сериала Game of Thrones ("Игра на тронове") по време на визитата си в Северна Ирландия, съобщават в Twitter от британската кралска резиденция.

В Северна Ирландия кралицата и съпругът й ще са от 23 до 25 юни. Очаква се те да посетят квартал"Титаник" в Белфаст, където се снима сериалът Game of Thrones. На коя дата кралското семейство ще се срещне с актьорите и снимачната група, не се съобщава.

Освен в Северна Ирландия Game of Thrones ("Игра на тронове") се снима също в Малта, Хърватия, Исландия и Мароко.

СНИМКИ: Звездите на Game of Thrones представят четвъртия сезон в Ню Йорк

Неотдавна бе излъчен последният епизод от четвъртия сезон на най-популярния сериал на HBO. Той бе проследен от 7,1 милиона телезрители, припомня Ройтерс, позовавайки се на телевизия HBO.

Финалът, озаглавен "Децата", е гледан от 1,5 милиона зрители повече в сравнение с последния епизод на предишния сезон. На финала много от водещите герои са взели важни решения, насочващи към следващия сезон.

Game of Thrones
наскоро стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица "Семейство Сопрано".

Средната гледаемост на Game of Thrones чрез всички платформи за излъчване е 18,6 милиона зрители на епизод. Затова не е чудно, че създателите му обещаха пети и шести сезон.

Източник: БТА