Чаша горещо кафе сутрин е задължителен ритуал за голяма част от хората. Кофеиновата напитка ни зарежда с необходима доза енергия и положително настроение.

В САЩ 65% от американците пият кафе всеки ден, а повече от 85% го пият редовно. Какво остава за европейските почитатели на кофеина от държави като Италия и Гърция? Но според CNBC пиенето на кафе сутрин не е толкова проста работа и ако искате да извлечете максимума от любимата ви напитка, трябва да я изпиете в точно определен момент през деня.

кафе
ThinkStock/Getty Images

Ето кой е най-подходящият час за първата глътка кафе:

Според Лаура Ципуло, специалист-диетолог, пиенето на кафе веднага след ставане от леглото може да ви направи хиперактивни и дори да започнете да треперите. Когато се събудите тялото ви е пълно с хормона на стреса кортизол, който ви кара да се чувствате напрегнати и стресирани.

кафе
ThinkStock/Getty Images

Оптималното време за пиене на сутрешното кафе е между 9:30 и 11:30 ч., защото тогава има най-голяма нужда от съживяване на организма и ефектът от кофеина е максимален в този отрязък от време. Тогава нивата на хормона кортизол са ниски.

И още:

Кое е най-силното кафе на света (ВИДЕО)

Кафето помага за свалянето на килограми

Категоричната полза от кафето: Напитката удължава живота

В какви количества е полезно кафето

Кафето предпазва черния дроб от болести

Кафето - горчивото изобретение на Сатаната