Знаете ли, че едва 47% от жените поставят руж върху лицата си към днешна дата, след като през далечната 1948 г. цели 66% са се възползвали от този страхотен козметичен продукт. За здравословен, натурален и естествен вид на лицето след поставяне на грима, няма нищо по-красиво от мъничко руж в правилния цвят и на правилното място. А как да го поставяме по възможно най-добрия начин? Това ни показва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

Имам ли нужда от руж?

Това е може би най-често задаваният въпрос от дамите, изправени пред мноогообразието от гримове на пазара. Но ако поставяте фон дьо тен, коректор, пудра, конруриращи продукти, бронзант, т.е. покривате кожата си с останалите гримове, то отговорът е категорично ДА. Ружът е онзи малък акцент в грим визията, който ни помага да се сдобием със здравословен вид. Независимо дали сте със светла, тъмна, бронзова, много бяла кожа – ружът е нещо страхотно за всяка една от вас.

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

Пудра, кремообразен или гел?

Да, ружът може да бъде под най-различна форма. И е важно да изберем правилният. Например, кремообразният руж е перфектен за всички типове кожа, особено за по-сухата. Единствено много мазната или предразположена към образуването на пъпчици няма да понесе добре тази формула. За тези типове кожа пък е идеален ружът под формата на пудра. А гелът е супер за мазната кожа, но пък е доста труден за преливане върху нея.

руж
ThinkStock/Getty Images

Как да изберем правилния цвят?

Всеки козметичен бранд задължително поддържа основна палитра от най-различни цветове руж, за да може да отговори на нуждите на различните дами – от много светли розови нюанси, през прасковени, до дълбоки и наситени морави тонове, та дори до червеникави отенъци.

Пет неща, които вредят на кожата ви, без да знаете

Има няколко основни правила, по които можем да изберем ружа си, като е въпрос на личен избор коя „философия” ще следваме.

Вариант 1 е да избираме цвета спрямо кожата ни – това значи да се водим от естествената ни руменина и да не спорим много с майката Природа. Или иначе казано, когато сме в магазина за грим, отиваме с чисто лице и избираме руж, който да е най-близък от естествения цвят по бузите ни. Като цяло, ако осветлението в магазина не ви е в помощ, ако се колебаете, знайте следните правила:

Дамите с розов подтон на кожата ще изглеждат най-добре с розови ружове.

Ако имате маслинен или жълтеникав подтон – спрете се на прасковени цветове.

руж
ThinkStock/Getty Images

Ако сте с тъмна кожа, ще ви стоят страхотно леко оранжеви, тъмно розови, дори червеникави нюанси в ружа.

Другият вариант е да поставяме ружа спрямо грима си, т.е. всеки път да експериментираме с нещо ново. Тук обаче важното е цветът върху устните да е основен гид в избора на руж по бузките. А дори понякога можем да топнем с пръст в червилото и съвсем леко да го поставим наместо руж.

Как да направим лицето си по-слабо само с грим (ВИДЕО)

Как да поставяме ружа

И сега – най-важната може би част. Как да поставяме правилно ружа, така че да не напомняме на руска кукла или някоя 80-тарска мацка. Ами много просто – той се нанася винаги спрямо формата на лицето ни. А именно:

Ако имате овално лице, поставяйте руж по дължина по най-изпъкналата част на скулата.

Ако имате кръгло лице, поставяйте цвета по диагонал, за да изпъкне скулата повече.

Ако сте с квадратно лице, омекотете чертите като поставите руж в централната част, близо до нослето и изтеглите настрани.

За сърцевидна форма на лицето, поставете малко по бузките на височина ноздрите и изтеглете настрани, покривайки по-голяма част от страниците си.

И за правоъгълно лице, нанесете мъничко руж само по най-изпъкнала част на бузките.

руж
ThinkStock/Getty Images

И още 3 полезни трика:

1. Винаги когато нанасяте руж, топнете четката в продукта и след това върху дланта, за да отнемете излишното количество.

2. Ако все пак прекалите, ще омекотите цвета с пудра.

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

3. Винаги, когато нанасяте руж се усмихнете – усмивката е вашият верен помощник да изберете точните зони.

грим
ThinkStock/Getty Images



Още съвети за красотата:

Шест трика, с които да прикриете голямото чело (ВИДЕО)

Малко, сладко и симпатично носле само с помощта на грим (ВИДЕО)

7 съвета за 7 минути, за да изглеждате красиви

Kак се променя човешкото око - магията на грима (ВИДЕО)

И звездите имат недостатъци, но не им пука (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук