Ако смятате, че голямото чело разваля външния ви вид, следвайте съветите на Наталия от канала  Natali's Beauty  Ето 6 трика, с които да прикриете голямото чело:

1. Едно от основните правила е да почистваме добре косата си от фон дьо тена, след като сме го нанесли. Ако сте със светла коса, той не се вижда чак толкова много. Но ако сте с тъмна, със сигурност косъмчетата в основата са оцветени и това, макар и с милиметър-два, може да удължи челото ти допълнително. Затова с тампонче и мицеларна вода почистете косата в основата.

И звездите имат недостатъци, но не им пука (СНИМКИ)

2. Следващата стъпка отново е за мацките с не толкова светла коса. На пазара вече се продава грим за коса, но и най-обикновени матови сенки в цвета на косата ви ще свършат работа. Ако имате петна без коса от двете страни на челото или по-рядка коса с много бебешки косъмчета в основата, можете леко да потъмните, рамкирате и създадете илюзията хем за гъста коса, хем за по-малко чело.

чело
ThinkStock/Getty Images

3. Следващият трик, разбира се, е свързан с контурирането. Поставяйки по-тъмна матова пудра в основата на косата, оптически смаляваме челото. Важно е да се отбележи обаче, че ако ще контурираме челото, трябва да потъмним изначално периферията на лицето, за да не стои странно тъмна горната една трета от него. Затова под формата на 3 минаваме от челото към скулата, под брадичката с четка.

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

4. Идва ред на хайлайтъра. Той привлича светлината директно към себе си и създава отблясък на желаното място. Затова поставете малко хайлайтър точно между веждите и по връхчето на носа, а и над горната устна, за да привлечете светлината и вниманието към централна част на лицето, не в горната.

5. Отново с цел отвличане на внимание - поставяйте една идея повече руж по скулите. Балансирано, не с ефекта на матрьошка. Цветът по скулите ще привлече и ще отвлече вниманието от челото ви.

6. И на последно място - формата на веждите. Освен да рамкират окото, те илюзорно могат да направят челото ни да изглежда по-голямо или по-малко. Ако искате по-малко чело, подчертавайте веждите си в естествената им форма, като изрисувате с 1-2 мм повече в горната им част. Така по милиметър оттук и там челото става по-малко, наистина.

вежди
ThinkStock/Getty Images


И още:

Странните неща, които жените правят за красотата си

8 красавици, които не крият недостатъците си (СНИМКИ)

Тенденции в грима, които трябва да се забранят със закон (ВИДЕО)

Последният писък на модата е двойната вежда (СНИМКИ)