На всеки му се е случвало да се озове в ситуация да има хубаво вино, но да няма с какво да извади тапата
На всеки му се е случвало да се озове в ситуация да има хубаво вино, но да няма с какво да извади тапата / ThinkStock/Getty Images
На всеки му се е случвало да се озове в ситуация да има хубаво вино, но да няма с какво да извади тапата vista study Видеоклип предлага лесен изход от неприятната ситуация, като ни показва как по много лесен начин да отворим бутилка вино без тирбушон - със запалка.

Ето и как да „обърнем наопаки“ сварено яйце (ВИДЕО)
 
Потребителят с псевдоним Хакер 007 ни предлага много по-просто решение. Първо трябва да премахнем обвивката в горния край на шишето, закриващо тапата.
След това даваме на запалката по-дълъг пламък и с него нагряваме въздуха, който се е образувал между долния край на корковата тапа и горния слой на виното.

Вижте защо виното не трябва да се съхранява във вертикално положение (ВИДЕО)
 
Пространството е от порядъка на сантиметър, сантиметър и половина. При нагряване на гърлото на шишето в тази зона въздухът се разширява и той избутва по най-безопасния начин тапата от бутилката. Самото вино не се нагрява, но трябва да внимаваме да не пипаме гърлото на шишето, преди то да е изстинало.

Още полезни трикове от Мрежата:

Вижте как се бели яйце за 5 секунди (ВИДЕО)

Мръсна коса? Трикове и съвети в последния момент (ВИДЕО)

Пет хитри трика, които ще улеснят кухненските ви задължения (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА