Лятото наближава, идва време за море и басейни, а коремчето, което криехме през зимните месеци, започва да ни притеснява.

Тренировките не винаги помагат да се избавим от него. Причина за това е, че организмът складира излишните калории, за да си има запас при периоди на глад.

Мастните натрупвания в коремната област не са само естетически проблем, но и предпоставка за множество сериозни заболявания. Важно е не просто да намалите калориите, които приемате, но и да промените хранителните си навици, пише каналът на muscle_damage във vbox7.

Как да се преборим с коремните тлъстинки и да оформим стегнат корем и красива талия? Ето няколко прости правила:

Намалете приема на бял хляб, рафинирани зърнени храни и сладки изделия. Те са с високо съдържание на калории и се свързват с натрупването на коремна мазнина. Заменете ги с пълнозърнеста паста, плодове, зеленчуци. Така ще усетите, че се засищате много по-бързо и вече няма да ви тегли толкова към бързите въглехидрати.

храна
iStock/Getty Images

Забравете за фастфууда и  замразените полуфабрикати.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

Откажете се от сладките газирани напитки, които не отиват за “гориво” на организма, а се трупат на талията и ханша.

За да достигнете по-бързо до видим резултат, започнете да спортувате. Физическата активност е един от най-добрите начини да се поддържа активен метаболизъм и да се изгарят мазнините в тялото.

Как да постигнем стегнат корем (ВИДЕО)

жена плаж
iStock/Getty Images