Фондацията за човешки права се запита как в рамките на седмици Ники Минаж участва в гей парад, а след това пее в Саудитска Арабия, където за месец през април са екзекутирани петима гейове
Фондацията за човешки права се запита как в рамките на седмици Ники Минаж участва в гей парад, а след това пее в Саудитска Арабия, където за месец през април са екзекутирани петима гейове / Gulliver/Getty Images
Рапърката Ники Минаж отмени концерта си в Саудитска Арабия, за да прояви солидарност към жените, ЛГБТ общността и свободата на словото, предаде Асошиейтед прес.
 
Ники Минаж трябваше да е хедлайнер на Световния фестивал в Джеда на 18 юли. Правозащитни организации обаче я призоваха да отмени концерта си заради рестриктивното законодателство в страната.

Нечувано: Скандалната Ники Минаж ще пее в Саудитска Арабия
 
Фондацията за човешки права например заяви, че не може да разбере как само в рамките на седмици Ники Минаж участва в гей парад, а след това пее в Саудитска Арабия, където само за месец през април са екзекутирани петима гейове.
 
"Тя ще пее, а жените в публиката ще са забулени и ще са отделени от мъжете. Нито една жена няма да има право да е на концерта, без да има разрешение от мъж в семейството й".

Ники Минаж се ядоса на BET, отмени участието си в техен концерт
 
В Саудитска Арабия още има полова сегрегация за неомъжените мъже и жени в ресторантите, кафенетата, училищата и университетите.
 
Във фестивала в Джеда ще участват Лиъм Пейн и Стив Аоки.

И още:

Поп икона от 80-те охули Риана, Майли Сайръс и Ники Минаж

Фенове си правят палави снимки с восъчната Ники Минаж

Имат ли любовна връзка Еминем и Ники Минаж?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
 
БТА