Поп икона от 80-те охули Риана, Майли Сайръс и Ники Минаж
Поп икона от 80-те охули Риана, Майли Сайръс и Ники Минаж / Guliver/Getty Images

Грейс Джоунс обвини в мемоарите си Риана, Майли Сайръс, Ники Минаж и други "средностатистически" певици, че я имитират и нямат собствена идеи, заради което ще ги изместят "по-нови, по-луди и по-шумни" звезди, съобщи в. "Индипендънт".

СНИМКИ: Майли Сайръс скандализира и като водеща на MTV наградите

Поп иконата от 80-те години на миналия век пише в мемоара си, че днешните звезди са еднакви и им липсва оригиналност. Това ги прави лесно заменяеми. "Появяват се тенденции и хората казват "следвай ги", пише Джоунс. „Това е много разпространено сега. "Бъди като Саша Фиърс. Бъди като Майли Сайръс. Бъди като Лейди Гага. Бъди като Рита Ора и Сия. Бъди като Мадона!". Не мога да бъда като тях, освен до степента, до която те вече са като мен. Тези хора, които толкова ме копират, направиха състояния. Затова мнозина си мислят, че и аз съм богата. Аз обаче правех неща заради тръпката, заради факта, че беше ново, не заради парите".

СНИМКИ: Наградите на MTV: Звездите отблизо

Според 67-годишната певица проблемът на много съвременни звезди като Ники Минаж и Майли Сайръс е, че са постигнали целта си много бързо, без да имат дългосрочни идеи, като не осъзнават, "че веднъж като влезеш във водовъртежа, трябва да се бориш със системата, която те притиска, за да останеш аутсайдера, който претендираш, че си".

Откъс от автобиографичната книга на Грейс Джоунс "Никога няма да напиша мемоари" беше отпечатан от Тайм аут.

Грейс Джоунс става известна като манекенка в Ню Йорк и Париж. Тя издава първия си албум Portfolio през 1977 година. Тогава прави впечатление с авангардния си андрогенен стил. През ноември 2008 година певицата издаде Hurricane - първи албум от 19 години.

Източник: БТА