фотограф
фотограф / ThinkStock/Getty Images
Карл Бейдън, който преподава фотография в Бостънския колеж, си прави черно-бели автопортрети всеки ден от 30 години, много преди да се появи понятието селфи, за да документира остаряването си, съобщи Асошиейтед прес. Затова някои наричат Карл Бейдън "бащата на селфито".

Фотограф снима голи красавици в изоставени АЕЦ и лудници (СНИМКИ)

Бейдън се старае позите му да са като в първата снимка и да е със същото неутрално изражение на лицето. Той използва същата 35-милиметрова камера като в началото, същата стойка, фон и осветление. Съзнателно не си е пускал брада или мустаци, нито е променял особено прическата си.
Проектът "Всеки ден" на Бейдън е интересен с това, че отразява универсални теми - от смъртта до обсебеността на човека от собственото си обезсмъртяване, каза Хауърд Йезерски, собственик на галерия, който е организирал два пъти изложби с него.

Вижте снимката на картоф, продадена за милион долара

"Той е едновременно личен и универсален“, добави Йезерски. „Документира живота, или поне един аспект от него, с който всички можем да се отъждествим, защото сме в същата лодка".

Бейдън започва проекта си на 23 февруари 1987 г., един ден след смъртта на Анди Уорхол и две десетилетия преди появата на Facebook. Снимките вече са почти 11 000.
Той е пропуснал само един ден от разсеяност - 15 октомври 1991 г. Част от снимките отразяват труден период в живота му, когато се лекува от рак на простатата.

Вижте още:

Вдъхновяващата история на един сляп фотограф (ВИДЕО)

Най-скъпите фотографии в света

Голи жени като зодиакалните знаци (СНИМКИ)


Най-смелата и опасна сватбена фотосесия (СНИМКИ/ВИДЕО)
БТА