/ iStock/Getty Images
Експерти от Американската асоциация на съня разкриха как точно трябва да постъпи човек, който страда от безсъние и не може да заспи в леглото си, съобщиха от Medic Forum.

Има редица причини, поради които човек не може да заспи. Един от най-простите начини срещу това може да бъде „отдиха“ от безполезния опит за заспиване в хоризонтално положение в леглото. Според експерти, ако човек се събуди и остане буден над 10 минути, си струва да се опита да стане от леглото и да седне на друго място, докато се появи усещане за сънливост.

По отношение на основните причини за проблеми със съня, препоръчително е да не гледате телевизия или да четете, докато сте в леглото. Освен това известно време преди лягане е редно да се въздържате от алкохол, кофеин и никотин известно време. Горещ душ, приятна спокойна музика, както и нещо, което може да отпусне човек, ще ви помогне да подготвите организма си за сън.

Лекарите съветват също да си създадете и постоянно да извършвате определен ритуал, който ще помогне да заспите и да се събудите в определено време.
БГНЕС