/ Thinkstockphotos
Много вицове започват с участието на равин, свещеник и атеист, които се сблъскват в бар, но в реалния живот триото се среща в експеримент, който няма сценарий, а само...марихуана.
Клипът, който е заснет в щата Вашингтон, показва, че мъжете обсъждат религията, Бог и какво казва Светото писание за тревата.

Защо канабисът е известен с женското име марихуана?

Участници в него са равин Джим Мирел, преподобният Крис Шулер и атеистът Карлос Дилард. Двамата религиозни споделят, че са опитвали марихуана преди, но това далеч не е практика за тях. Карлос пък споделя, че последният път, когато пушил трева, е било само час преди експеримента.

Преди да вземе участие в опита, свещеникът обяснил, че повечето хора, които се идентифицират като християни, вероятно няма да откажат да пробват наркотичното вещество. Той обаче е категоричен, че в Библията няма пасаж, който да позволява или да забранява употребата на марихуана.

Марихуаната - вреден наркотик или лек за тялото и душата?

След като пушил, равинът споделил, че от собствените си религиозни изследвания е стигнал до извода, че има много хора, ползвали опиати, за които се споменава в Светото писание. "Маслото за помазване има някои качества, които биха приповдигнали настроението на човека. Има и теория, че вид такова масло се прави от коноп", твърди той.

Монахините на тревата (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Исторически, има много хора, които са имали мистични преживявания, мисля, че е много вероятно да са под влияние на някаква субстанция, променяща съзнанието", посочва равинът. Карлос се включва в разговора като обяснява, че е възпитан от религиозно семейство. Според него обаче съвременните научни открития са премахнали нуждата от религия. Той посочва, че много хора разбират религията като астрология. Атеистът и равинът се съгласяват с твърдението, че има живот на други планети.

Държавата, в която аптеките продават марихуана

Запитани за легализирането на марихуаната, свещеникът заяви, че смята за правилно спрямо тревата да се упражняват закони, подобни на тези за алкохола, а равинът стига още по-далеч: "Ако хората имат положителен опит с нея, това е хубаво нещо". Към края на срещата, атеистът Карлос позволява на свещеника да постави кръст от пепел на челото му. След това той връща услугата, а равинът благославя триото на иврит.