Джорджина Чапман
Джорджина Чапман / Gulliver/Getty Images
Съпругата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн - дизайнерката Джорджина Чапман, която го напусна още след първите обвинения в сексуален тормоз, разказа, че се е поболяла заради него, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Джорджина Чапман - красивата съпруга на сексуалния хищник (СНИМКИ)
 
"Свалих 4,5 кг за пет дни. Не можех да приемам храна", сподели тя пред списание Vogue. Чапман заяви, че не е подозирала за поведението на съпруга си.

Скандалът, разразил се около 65-годишния продуцент, накара съпругата му Джорджина Чапман да го напусне
Скандалът, разразил се около Харви Уайнстийн, накара съпругата му Джорджина Чапман да го напусне Gulliver/Getty Images

Първите обвинения срещу Уайнстийн в сексуални посегателства срещу актриси бяха публикувани през октомври от в. "Ню Йорк таймс" и сп. "Ню Йоркър" през октомври.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Веднага след това съпругата му обяви, че се развежда с него, като по този начин сложи край на 10-годишния им брак, Джорджина Чапман е дизайнерка на нашумялата модна къща "Маркеса". С Уайнстийн имат две деца.

Джорджина е дизайнерка на модна къща Guliver/Getty Images

"Виеше ми се свят. Беше много трудно, защото първата статия засягаше период много преди да се срещнем, така че не можех да взема информирано решение", каза Чапман пред Vogue. "После историите набъбнаха и разбрах, че това не е бил изолиран случай", споделя още тя.

Джорджина Чапман напусна съпруга си заради „непростимия“ секс скандал

Над 70 жени обвиниха Уайнстийн в сексуални посегателства, включително и изнасилване. Холивудския продуцент отрича обвиненията.
 
Джорджина Чапман обясни дългото си мълчание с думите: "Бях толкова унизена и съкрушена, че не мислех за уместно да се показвам".
 
"Имаше мигове, в които изпитвах гняв, объркване и отказвах да повярвам", каза тя. Имаше моменти, в които просто плачех за децата си. Какъв ще е животът им? Какво ще им кажат хората?", споделя британската дизайнерка.

Красивата съпруга на сексуалния хищник (СНИМКИ) 41-годишната Джорджина Чапман - съпруга на Харви Уайнстийн, го напусна заради "непростимия" скандал и лавината от обвинения в сексуален тормоз. Джорджина е дизайнерка на нашумялата модна къща "Маркеса". Тя има две малки деца от Уайнстийн.
Джорджина Чапман Guliver/Getty Images

Модната марка на Чапман беше една от най-силно представените на червения килим на церемониите за наградите Оскар, но след избухването на скандала изчезна. Чапман заяви, че дизайнерите на "Маркеса" сами са решили да не предлагат тоалети за миналото издание на Оскарите. "Не смятахме, че е уместно, като се има предвид ситуацията.
 
Тази седмица обаче "Маркеса" показа, че се завръща. Актрисата Скарлет Йохансон носеше рокля на модната къща на ежегодния бал в музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк в понеделник.

Вижте зашеметяващите звездни рокли на бала в "Метрополитън" тук

Скарлет Йохансон
карлет Йохансон носеше рокля на „Маркеса“ на ежегодния бал в музея на изкуството Gulliver/Getty Images

Ана Уинтър, главен-редактор на списание Vogue, заяви в шоуто на Стивън Колбер в сряда: "Сигурна съм, че Джорджина не е знаела за поведението на съпруга си ... Човек не трябва да бъде обвиняван за действията на партньора си. Джорджина трябва да получи нашето разбиране и съчувствие". 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА