Диего Марадона
Диего Марадона / Gulliver/Getty Images
Той е Диего Армандо Марадона, дон Диего. Не е по-добър футболист нито от Меси, нито от Роналдо Феномена, нито от Кристиано Роналдо. Защото той е футболен Бог! Днес, 30 октомври 2020 г., дон Диего навършва 60 години. Роден в крайна бедност, и на 60 г. Марадона остава човек на крайностите. И човек с добро сърце.



Пред в. „Кларин“ той даде интервю, като отговори на изпратените му въпроси по теми като Меси, Барселона, дрогата, коронавируса.

За Меси и Барселона
„Аз знаех, че това ще завърши зле (за Меси) и мислех, че Лео ще напусне. И с мен се случи същото. Барселона не е лесен клуб, той от много години е там и не се отнесоха с него както заслужаваше.

Даде им всичко, издигна ги до върха, и един ден поиска да напусне, за да смени обстановката, а те му казаха - „не“. Въпросът е, че да затръшнеш вратата не е лесно, има договор, един много голям клуб, хората, които го обичат. Аз в Наполи не го направих“.

За футбола
„Бях и съм много щастлив. Футболът ми даде всичко, които имам, повече от това, което съм си мечтал. И ако не беше това пристрастяване (към кокаина), можех да играя много повече. Но днес това е минало, добре съм и това, за което най-много ми е мъчно, че не са при мен старците ми.“ (родителите му починаха)

Едно пожелание
„Да премине колкото се може по-бързо тази пандемия и Аржентина да може да върви напред. Искам всички аржентинци да са добре, страната ни е чудесна и се доверявам на нашия президент да ни води напред в този момент“.

За коронавируса
„Това е най-лошото, което можеше да стане, никога не съм виждал нещо подобно. И в Латинска Америка той (коронавирусът) удря много повече. Дано да премине скоро, има хора, които не го изкарват добре, много хора останаха без работа, трудно им е да съберат пари за храната си“.

За феновете
„Аз на хората винаги ще бъда благодарен и признателен. Те ме изненадват всеки ден, това, което изживях при това мое завръщане в аржентинския футбол, няма никога да го забравя. Надмина всички очаквания. Защото много време бях в чужбина и понякога се питаш дали хората продължават да ме обичат, дали ще продължат да чувстват същото“.

Превод и редакция: DarikNews