/ Thinkstock/Getty Images
Включването на черно кафе в хранителния режим може да подпомогне борбата срещу излишните килограми, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на международни изследвания.

Топ тенденции в здравословното хранене през 2018 година
 
Благоприятният ефект от напитката се дължи на кофеина и в частност на способността му да стимулира термогенезата - процес на производство на топлинна енергия в тялото, който ускорява метаболизма и помага за изгарянето на повече калории.

Авторите на холандско изследване са установили, че консумацията на черно кафе осигурява "мигновен" ефект върху метаболизма.
 
Британско проучване на специалисти от лондонския Кингс колидж показва, че хората, които пият черно кафе, могат да разчитат на изгарянето на 150 допълнителни калории дневно.

Диетата с черен пипер е най-бързият метод за отслабване
 
Почитателите на черното кафе обаче често правят грешката да добавят към него изобилие от захар и мляко, като по този начин ограничават ползите му.
 
За оптимален ефект е най-добре напитката да се пие чиста. Експертите препоръчват на хората, за които вкусът на черното кафе е твърде натрапчив, да добавят към него мляко от кашу, тъй като то е с най-ниско съдържание на калории сред млечните напитки.

Пет необикновени съвета за отслабване (ВИДЕО)
 
Една чаша мляко от кашу съдържа само 25 калории. За сравнение - в чаша пълномаслено мляко има 148 калории.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
БТА