Британци ще си поръчват презервативи по куриер
Британци ще си поръчват презервативи по куриер / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Във Великобритания предлагат експресна доставка на контрацептиви по всяко време на денонощието.

На всеки се е случвало внезапно да му се отдаде възможност да прави секс, а да няма налични презервативи. Британци намериха решение на този проблем, откривайки куриерски офис за контрацептиви.

За да предотвратите нежелани последици от страстна нощ, обадете се директно на куриерите, които с велосипед ще донесат до вратата ви желания контрацептив, предава БГНЕС. Услугата вече е тествана в столицата на Великобритания и изглежда обещава скоро да се наложи и в други населени места в страната.

За хапчетата срещу нежелана бременност жените просто трябва да попълнят онлайн формуляр и да потвърдят, че са над 18 години. Доставката се извършва в срок до два часа. Цената на услугата е 20 паунда. Вече се появиха и критици на иновативната идея. Някои хора смятат, че експресната доставка на перорални контрацептиви насърчава тийнейджърите да правят небезопасен секс.

Според тях всички момичетата в интернет могат лесно да излъжат за възрастта си. Критиците смятат, че пиенето на хапчета при съмнение за бременност трябва да е позволено само с рецепта.