Старинен замък, планински курорт или екзотичен остров? Ето какви дестинации за своя меден месец са избирали някои от най-известните кралски двойки на Великобритания:

Кралица Елизабет и крал Джордж VI - 1923 г.

След като е представена през 1920 г., Елизабет отхвърля предложенията на бъдещия крал два пъти. Тя се страхува от огромната отговорност, но в крайна сметка се съгласява да стане съпруга на Джордж. Кралската двойка прекарва две седмици в Polesden Lacey, имение в Съри.

Елизабет II и Филип Монтабатън - 1947 г.

Двойката се среща най-напред през 1934 г., на сватбата на принцесата на Гърция и Дания Марина, която е братовчедка на Филип. След повече от десетилетие на ухажване, двамата официално обявяват годежа си през 1947 г. и се женят в Уестминстърското абатство.

Те прекарват медения си месец в "Биркхил Лодж", част от имота "Балморал" в Хемпшир и домът на чичото на Филип, лорд Монтбатън.


Кралица Елизабет Втора и принц Филип
Guliver/Getty Images


Принцеса Маргарет и Лорд Сноудън – 1960 г.

Те избират за меден месец Карибския басейн, като прескачат от остров на остров с кралската яхта.

принцеса Маргарет и лорд Сноудън
Gettyimages

Принцеса Ан и капитан Марк Филипс – 1973 г.

Единствената дъщеря на кралица Елизабет II - принцеса Ан, се жениза Марк Филипс в Уестминстърското абатство. Те прекарават медения си месец на борда на кралската яхта Britannia, в плаване между островите  на Карибския басейн.

принцеса Ан и капитан Марк Филипс
Guliver/Getty Images

Принцеса Даяна и принц Чарлз – 1981 г.

Двамата се срещат за пръв път през 1977 г. и връзката се задълбочава, когато Чарлз кани Диана за уикенд в семейната им резиденция в Балморал през 1980 г. Двайсетгодишната Даяна се жени за принца на Уелс една година по-късно.

Те прекарват медения си месец в Средиземно море, на борда на кралската яхта Britannia. После посещават Шотландия, където останалото кралско семейство се е събрало в Балморал и прекарат известно време в ловната хижа в имението. 

Годежните пръстени на кралското семейство пазят истории, по-ценни от диаманти (ВИДЕО)

Сара Фъргюсън и принц Андрю – 1986 г.

Сара и Андрю се познават от деца, а по-късно познанството им прераства в романтична връзка, след като отново се срещат на парти в замъка Floors. Четири месеца, след като принц Андрю й предлага, те вдигат сватба.

След сватбата те също прекарват част от медения си месец на борда на Азорските острови, а след това отиват на петдневно плаване в Атлантическия океан с кралската яхта Britannia.

Камила Паркър и принц Чарлз – 2005 г.

Принц Чарлз и неговата първа любов и втора жена, Камила Паркър, избират за медения си месец, пътешествие с яхта между гръцките острови.

Камила Паркър и принц Чарлз
Gettyimages

Дукеса Кейт и принц Уилям – 2011 г.

Кейт и Уилям са съученици в "Сейнт Андрю", когато стават двойка. След раздели и събирания, двойката сключва брак през 2010 г.

След сватбата си в Уестминстърското абатство, двамата са на меден месец на частен остров на Сейшелите.

Уилям и Кейт
Guliver/Getty Images

Мегън Маркъл и принц Хари – 2018 г.

След шумната сватба Меган Маркъл и принц Хари решиха да запазят в тайна мястото, където ще прекарат медения си месец. Слуховете твърдяха, че ще бъдат в планинско имение в Канада, но след като се върнаха стана ясно, че те са ходили в Източна Африка – на сафари, мързелуване на плажове по крайбрежието и обиколки в няколко африкански държави.

Принц Хари и Мегън Маркъл
Gettyimages

И още:

Приказните кралски сватби: Красиви булки, рокли и целувки (СНИМКИ)

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

70 години заедно: Кралица Елизабет II и принц Филип (СНИМКИ)

Принц Филип - силата и опората на кралица Елизабет (СНИМКИ)

Пет приказни сватби от света на кралските особи (СНИМКИ)

Съпругът на кралица Елизабет Втора насаме я нарича „Зелка“

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

Европейската топ дестинация за сватби и меден месец е...

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук